Przechodząc na dietę w pierwszej kolejności eliminujemy z niej chleb. Dla wielu osób to ogromne wyrzeczenie, ponieważ nie potrafią sobie wyobrazić śniadania czy kolacji bez chleba lub chrupiącej kajzerki. Warto wiedzieć ile kalorii ma chleb, a ile bułka i czym można je zastąpić, aby nie zaprzepaścić efektów odchudzania.
Dla wielu osób pieczywo to podstawa śniadania lub innych posiłków i po prostu musi być ono w domu. Niestety często, nawet dobrze przechowywane, szybko traci swoje właściwości. Co zrobić, aby pieczywo dłużej zachowało swoją świeżość?
W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach upiekła: prosty chleb pszenno-żytni, chleb ze słonecznikiem i chrupiące bagietki. Świeże pieczywo dobrze smakuje z masłem, ale Ania przygotowała do niego przepyszne pasty: groszkową, paprykową i szpinakową. Smacznego!