Fiołki to nie tylko piękne kwiaty, którymi można udekorować właściwie każdą przestrzeń. Można je również zjadać, np. w formie oryginalnych cukierków, w które się zamieniają dzięki karmelizacji. Jak zrobić cukierki z fiołków? Sprawdź nasz przepis.
O tym, jak wrócić do równowagi po spożyciu dużej ilości cukru, opowiedziała dr Wanda Baltaza, dietetyk kliniczna.
Popcorn na stałe zagościł już na sklepowych półkach i w kinowych barach. Lekka przekąska wyjątkowo dobrze smakuje zarówno na słono, jak i na słodko. Jeśli tak jak my kochacie słodycze, a w waszej lodówce nigdy nie brakuje popularnego czekoladowego kremu, musicie wypróbować ten przepis. Co powiecie na popcorn o smaku nutelli?
Kiedy pogoda za oknem nie rozpieszcza, jedyne, o czym myślimy, to zaszyć się z rodziną pod kocem i odpalić ulubiony film. Domowy seans familijny nie miałby jednak sensu bez ciepłej herbaty i chrupiących przekąsek. Jeśli, tak jak my, uwielbiacie takie połączenia, podzielcie się nimi, biorąc udział w konkursie. Kto wie, może w tym roku szczęście uśmiechnie się właśnie do Was.
W ciągu 50 lat światowe spożycie cukru potroiło się i wynosi 165 ml ton rocznie. Ile cukru powinniśmy jeść? Czy od cukru można się uzależnić? Czy można go przedawkować? O wpływie cukru na nasz organizm i o tym, czym można go zastąpić rozmawialiśmy w Dzień Dobry TVN z dietetyk Agatą Białek, która mówi, że człowiek jest genetycznie uwarunkowany do jedzenia słodyczy.