Weekend powinien być zdecydowanie czasem odpoczynku i relaksu, a nie stania w kuchni i gotowania, by zapełnić żołądki domowników. Dlatego to, co masz przygotować w sobotę i w niedzielę, zrób w piątek. Raz ugotowane dania wystarczą na cały weekend. Sprawdź przepisy Darii Ładochy na pieczonego kurczaka, ziemniaki w sosie ziołowym, ekspresowy krem z pora, sałatkę ze szpinakiem oraz kanapki z awokado.
Dziś w naszej kuchni gościła Joanna Kowalczyk, weganka i miłośniczka biegania po górach. Z połączenia tych obu pasji powstał tzw. bieganizm. Na blogu Joanna dzieli się swoimi dokonaniami i i zamieszcza swoje ulubione przepisy, oczywiście kuchni wegańskiej. W studiu Dzień Dobry TVN biegająca weganka przygotowała kilka popisowych dań, między innymi, zapieczone jabłka, tofucznicę, której smak jest właściwie nie do odróżnienia od prawdziwej jajecznicy, warzywne szaszłyki w marynacie, sałatkę z młodego szpinaku i popularne chipsy z jarmużu. Smacznego!