Rozpropagowanie superfoods zrewolucjonizowało nasz sposób odżywiania. Coraz chętniej sięgamy po wartościowe produkty, mające zbawienny wpływ na nasze zdrowie, np. jagody acai czy aloes.
Naturalne masło kakaowe można wykorzystać na różne sposoby. W wielu sklepach kupimy masło kakaowe do jedzenia, które sprawdza się również jako masło kakaowe na włosy i do ciała. Poznając jego właściwości, przekonasz się, że warto mieć go zarówno w kosmetyczce, jak i w kuchni.
Zatkane tętnice, otyłość brzuszna, cukrzyca, bezpłodność a nawet rak - takie mogą być skutki spożywania dużych ilości rafinowanego oleju palmowego. Producenci żywności chętnie go stosują ze względu na niską cenę. Znajdziemy go w czipsach, słonych przekąskach, czekoladzie, kostkach rosołowych i wielu innych produktach. Czym naturalny olej palmowy różni się od rafinowanego? Dlaczego ten rafinowany nie został jeszcze zakazany? Czy możliwe jest całkowite wyeliminowanie go z diety? O tym w Dzień Dobry TVN dr Jacek Postupolski z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego PZH oraz prowadząca cykl "(Ro)zważmy to" Katarzyna Bosacka.