Znana widzom prof. Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska zmarła po długiej walce z chorobą.
Specjalistka ds. żywienia i dietetyki zmarła po długiej walce z chorobą.
Około 13 proc. mięsa znajdującego się w sklepach jest nieprawidłowo oznaczone lub produkowane. Jak wybrać takie, które będzie zdrowe? Przede wszystkim trzeba czytać to, co napisane jest małymi literami na etykietach. Ale czy każdy powinien jeść mięso? Jeśli tak, to jakie jest najzdrowsze? Ile powinniśmy go spożywać? Jak mrozić i rozmrażać mięso, i jak długo może ono leżeć w naszej zamrażarce? W Dzień Dobry TVN prof. Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska, znana jako Profesor Zdrówko, o tym, jak jeść mięso.
Polski rynek zalewają suplementy. Każdego dnia pojawia się dziesięć nowych produktów. Polacy sięgają po nie coraz częściej, nie mając przy tym świadomości, że tylko niektóre z nich są wartościowe. Czym zatem suplement różni się od leku? Czy suplementy można przedawkować? O tym gość Dzień Dobry TVN prof. Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska z Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.
Przetworzone jedzenie przyczynia się do wzrostu liczby otyłych ludzi i rozwoju wielu chorób cywilizacyjnych. Dlaczego sięgamy po taką żywność? Co tak naprawdę znajduje się w niej? Czy przestawiając się na "śmieciowe" jedzenie możemy zmienić nasz metabolizm? Rozmawialiśmy o tym z profesor Małgorzatą Kozłowską-Wojciechowską z Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.