Jak zrobić dobre pierogi z kapustą i grzybami, które tradycyjnie pojawiają się na wigilijnym stole? Domowe pierogi z kapustą i grzybami podaje się w towarzystwie czerwonego barszczu, lub ze skwarkami. Poznajcie przepis na pyszne pierogi! Anna Kalczyńska postanowiła dowiedzieć się, gdzie powstają najlepsze pierogi w Warszawie.
Jeżeli uwielbiacie pierogi, ale macie czasem ochotę na coś ciekawszego niż ruskie, mamy dla Was ciekawy przepis. Co powiecie na pierogi z botwinką? Jak zrobić dobre ciasto i farsz?
Pierogi w wersji nowoczesnej np. z wytrawnym farszem z groszkiem i szpinakiem lub na słodko z suszonymi śliwkami? Daria Ładocha w kuchni Dzień Dobry TVN udowadnia, że nie ma dla niej rzeczy niemożliwych. Spróbujecie?
W kuchni Dzień Dobry TVN gotował dziś Piotr Kucharski, który przygotował polskie pierogi. Pojawiły się klasyczne pierogi ruskie, pierogi z kapustą, kaszą i grzybami. W wersji na słodko Piotr przygotował pierogi z prażoną gruszką. Aż ślinka cieknie!