Do księgarń trafiła nowa książka krytyka kulinarnego zatytułowana "Fuzja smaków. Azja południowo-wschodnia".
Na liście najlepszych cukierni na świecie "La Liste" znalazły się również te z Polski. To 10 lokali, z czego aż 7 znajduje się w Warszawie. Jak powstaje kulinarny ranking? Które słodkie miejscówki w naszym kraju do niego trafiły?
Krytyk kulinarny Maciej Nowak opowiedział w Dzień Dobry TVN o swoim wymarzonym śniadaniu. A Wy, co chcielibyście dostać na śniadanie... do łóżka? :)
W Tel Awiwie tylko 5 proc. restauracji jest koszernych. Co to znaczy, że potrawa jest koszerna? Jak się robi tradycyjną szakszukę? Nasz kulinarny podróżnik i krytyk Maciej Nowak odwiedził jedną z niewielu restauracji w Tel Awiwie, która posiada certyfikat koszerności nadawany przez rabina.
W Chrzanowie uchodzą za prawdziwy rarytas i regionalny przysmak. Są spuścizną po przodkach obecnych mieszkańców Chrzanowa - ziemniaki po cabańsku. Czym różnią się od śląskich prażonek, a co mają z nimi wspólnego? W studiu Dzień Dobry TVN naszym gościem był krytyk kulinarny Maciej Nowak.
Prosto z Doliny Kościeliskiej, baca zdradza Bartkowi Jędrzejczakowi tajniki wypasu owiec!
W warszawskim hotelu Sheraton już po raz trzeci zorganizowano wyjątkową kolację charytatywną, której pomysłodawcami są Fundacja ORIMARI i sieć Starwood Hotels & Resorts. Podczas wydarzenia licytowano perełki kulinarne przygotowane przez sześciu szefów kuchni hoteli Sheraton w Warszawie, Krakowie, Poznaniu i Sopocie, Westin oraz Le Meridien Bristol. Maciej Nowak wziął udział w tym wydarzeniu.
Tym razem Maciej Nowak z krytyka kulinarnego zamienia się w kucharza i zgłębia tajniki węgierskiej kuchni. Czy trudno teoretykowi zostać praktykiem?
Nasz podróżnik kulinarny Maciej Nowak postanowił sprawdzić, jak powstają andruty kaliskie, które zostały wpisane na listę produktów tradycyjnych.