Mikroplastik to pojęcie, które od dłuższego czasu pojawia się w dyskusjach o potrzebie zwiększenia świadomości ekologicznej. Na początku najczęściej było wymieniane w odniesieniu do produktów kosmetycznych, jednak problem jest zdecydowanie bardziej rozbudowany i skomplikowany. Czym jest mikroplastik i jak zminimalizować jego ilość w naszym życiu?
Tym razem warsztaty kulinarne odbyły się na plaży we Władysławowie. Prowadziła je blogerka Dorota Wdowińska-Rozbicka. Olivierowi Janiakowi pokazała, jak za pomocą robota planetarnego przygotować pyszne tarty z owocami.
Podczas warsztatów kulinarnych, które odbyły się na plaży w Ustce szef kuchni Krystian Szidel przygotował kaczkę wędzoną w domowym piekarniku przy użyciu termosondy. Ale to nie wszystko. Co jeszcze zrobił?
Tomek Czajkowski udowodnił w Darłowie, że kuchnia wegańska nie musi być nudna. Gość Oliviera Janiaka przygotował bezmięsne potrawy. Było smacznie i bardzo zdrowo.
Jak łatwo, szybko i pysznie, w domowym zaciszu, przygotować chleb? W plażowej kuchni Agata Jędraszczak zdradziła swój przepis Olivierowi Janiakowi. Robicie chleb w domu?
W nadmorskim menu nie może zabraknąć ryb. Dlatego też, w naszej plażowej kuchni, Olivier Janiak i Paweł Wałęsa zaprezentowali przepis na dorsza i pstrąga, Zobaczcie.
Jak wiadomo "woda wyciąga", dlatego też Olivier postanowił zakończyć poranek, spędzony nad morzem, w kuchni Kuby Kuronia. Zobaczcie co przygotował mu na śniadanie szef kuchni plażowej!