Gotowanie, także za sprawą programów kulinarnych, stało się pasją wielu osób. Chętnie poznajemy nowe smaki i próbujemy nowych receptur, jednak często pojawia się problem z dostępnością składników – przynajmniej tak sądzi wiele osób, które już na etapie czytania przepisu odrzucają go, bo skąd wziąć kimchi, ser halloumi, czy owoce morza, szczególnie jeśli do większego miasta jest dosyć daleko? To proste – z dyskontów!
Sposobów na wyrażanie wdzięczności jest prawdopodobnie tyle, ile powodów, żeby to robić. Już od dzieciństwa każdy z nas ma swoich idoli – postacie z bajek, czy filmów, ale także cichych bohaterów codzienności. Ulubioną panią przedszkolankę, babcię, która zawsze ma schowane małe co nieco na czarną godzinę, starszego brata, który pomoże w tarapatach albo tatę, który jak nikt chroni przed całym złem tego świata. Jak dzieci mogą podziękować za dobro, którym są obdarowywane? Plan jest prosty, a nad jego realizacją będzie czuwał Pascal Brodnicki.
Przepisy szefów kuchni znanych z programu "MasterChef Junior" cieszą się niesłabnącą popularnością. Nic dziwnego – kreatywoność młodych kucharzy potrafi zaskakiwać i inspirować. Jakie dania zdecydowali się przygotować Kuba Jaworski i Lena Góra? Czas na kieszonki z kurczaka i zaskakujący deser z batonikami Magija.