Wybitni kucharze robili wszystko, bo to dania z ich rusztu zawładnęły podniebieniami jurorów.
Majówka już za nami, tym samym na dobre rozpoczęliśmy sezon grillowy. Mięso, ziemniaki, warzywa, a może owoce? Na ruszt wrzucamy tak naprawdę wszystko. Jeśli jednak chcecie zaskoczyć swoich znajomych, polecamy jeden składnik, który doda daniom charakteru i aromatu. Naszym numerem jeden został – ser śródziemnomorski. Jak połączyć go z grillowanymi potrawami?
Żyjąc w ciągłym pędzie, często brakuje nam po prostu czasu, by gotować w domu wymyślne i wymagające dania. Szybko wcale nie oznacza źle. Znaleźliśmy idealne produkty (snacki), dzięki którym możemy zjeść zdrowy i wartościowy posiłek, nie spędzając przy tym połowy dnia w kuchni.
Kolorowa kuchnia świata zachwyca. Nie jest jednak powiedziane, że skosztować możemy jej tylko u lokalnych kucharzy. Jeśli choć na chwilę chcielibyście przenieść się do klimatycznych Włoch, gorącej Turcji lub na egzotycznych Indii, mamy dobrą wiadomość. Znaleźliśmy produkty, które już przy pierwszym kęsie przywołują wspomnienia najlepszych wakacji.
Chyba każdy smakosz miewa czasem ochotę na potrawę z jakiegoś rejonu globu. Nie chodzi o konkretne danie, a raczej o kompozycje smaków, które oferują poszczególne kultury. Zdarza się, że poszukujemy czegoś azjatyckiego, innym razem mamy ochotę na kuchnię amerykańską, włoską, czy hiszpańską. Okazuje się, że, aby zaspokoić tę potrzebę wcale nie trzeba sięgać po skomplikowane receptury - wystarczy dobry sos.
Letnie wieczory i weekendowe obiady nie mogą obyć się bez grilla – nie ma co do tego najmniejszych wątpliwości. Stanie przy ruszcie już kilka lat temu okrzyknięto naszym letnim sportem narodowym i bardzo dobrze, bo tradycja spotkań na świeżym powietrzu to z pewnością zwyczaj, który warto kultywować i celebrować. Zanim jednak rozpocznie się szaleństwo związane z gotowaniem w plenerze, warto rozejrzeć się za przepisami, które nieco odświeżą grillowe menu. Dziś mamy dla Was przepisy na klasyki z rusztu w nowej odsłonie.
Nie ma co ukrywać – sezon grillowy nie tyle zbliża się wielkimi krokami, co nareszcie nadszedł. W końcu możemy cieszyć się w pełni posiłkami na świeżym powietrzu. Zanim jednak przystąpimy do przygotowywania menu na ruszt, warto nieco odświeżyć klasyczne dania. Jak to zrobić? Mamy na to banalnie prosty sposób! Wystarczy marynata!
Rozpoczął się sezon grillowy, więc czas pomyśleć, co można wrzucić na ruszt. Kiełbaski, karkówka czy kaszanka to klasyki, ale kulinarni odkrywcy chcą próbować nowych smaków i eksperymentować z ciekawymi połączeniami.
Soczysta sałatka, sztuka mięsa, porcja tofu czy świeżych warzyw będą jeszcze lepsze, gdy dodamy do nich jeden aromatyczny, podkręcający smak składnik. Dzięki sosom Heinz każde danie, zarówno w wersji na ciepło, jak i na zimno stanie się przepyszne.