Pączki niekoniecznie muszą pojawiać się w naszym życiu tylko w tłusty czwartek. Są też obecne w snach i oznaczają wtedy przede wszystkim dobrą zabawę, śmiech, radosny czas spędzony w gronie znajomych i przyjaciół. Mogą jednak kojarzyć się także z przesytem.
Z konfiturą różaną, dżemem, budyniem, a nawet likierem. Lukrowany, posypany cukrem pudrem lub pomarańczową skórką. Wszystkie są pyszne, zwłaszcza w tłusty czwartek, dlatego wszyscy jemy w tym dniu pączki. Ale jak zrobić idealnego pączka? Dziennikarz Dzień Dobry TVN Filip Chajzer postanowił zmierzyć się z tym trudnym wyzwaniem. Zobaczcie, jak poradził sobie rozczynem na pączki i ciastem! Co mu wyszło z tego mieszania? Co można znaleźć w pączku, oprócz konfitury, i jak się "szprycuje" pączki? :)