Okazuje się, że to w czym gotujemy ma ogromne znaczenie nie tylko dla smaku potrawy, ale również dla naszego zdrowia. Czy garnki i naczynia mogą być toksyczne? Wybór garnków na rynku jest ogromny. Emaliowane, żeliwne, teflonowe z aluminium, tytanowe. Które z nich są najbezpieczniejsze i w które warto zainwestować? Zapytaliśmy o to Katarzynę Bosacka, prowadzącą program "Wiem co jem" i "Wiem co kupuję".
Prawdziwa rewolucja żywieniowa zawitała do szkolnych sklepików i... prawdziwe oburzenie sklepikarzy. Produkty, kóte dotychczas cieszyły się największą popularnością, czyli tzw. smieciowe jedzenie, zostały wycofane. Nowa ustawa, rygorystyczne przepisy, a wszystko po to, by zapobiegać otyłości wśród dzieci, bo polskie dzieci są coraz grubsze. W studio Dzień Dobry TVN rozmawialiśmy na ten temat z Katarzyną Bosacką - prowadzącą program "Wiem, co jem i wiem co kupuję". Co myślicie o tej zmianie?