Justyna Adamczyk jest redaktor naczelną polskiej edycji jednego z międzynarodowych przewodników gastronomicznych i szefową grupy tajemniczych inspektorów oceniających restauracje. Jakie doświadczenie trzeba posiadać by zostać inspektorem kulinarnym, czy można się tego nauczyć? Jakie są największe zalety i grzechy polskiej gastronomii i jakie jest najlepsze danie jakie jadła pani Justyna?
Francuski posiłek został wpisany na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Z tej okazji odbywa się Gout de France. W wielkiej uczcie udział biorą tylko najlepsze restauracje specjalizujące się w kuchni francuskiej. Jak wyglądają przygotowania do polskich obchodów Gout de France i co serwują wówczas restauracje, opowiedział sam ambasador Francji w Warszawie - Pierre Buhler i redaktor naczelna przewodnika kulinarnego Gault & Millau - Justyna Adamczyk. Co więcej, osobisty kucharz ambasadora przygotował jedno z popisowych dań. Z gośćmi Dzień Dobry TVN spotkał się Marcin Sawicki.