Bushcraft, czyli biwakowanie to aktywna forma spędzania wolnego czasu, która cieszy się coraz większym powodzeniem. Pragniemy być bliżej przyrody, natury. Do tego biwakowanie zawsze idzie w parze z przygodą. Jak się do niej najlepiej przygotować? Tego uczyliśmy się w Ustroniu od grupy survivalowców, czyli ludzi zaprawionych w leśnych wycieczkach.
Wybierasz się na biwak albo masz ochotę przygotować coś pysznego i prostego? Postaw na dania jednogarnkowe według przepisów Oli Nguyen. Zobacz, jak przygotować serowy dip queso, burgera z fasoli z tatarem ze śledzia, fasolkę szparagową po bretońsku i na deser kokosową ryżankę ze słonym karmelem i owocami.
Do wakacji jeszcze tylko kilka dni. Część z Was w czasie urlopu na pewno wybierze się pod namiot. Zobaczcie, co będzie Wam potrzebne. Anna Nowak-Ibisz prezentuje przydatne i - co najważniejsze -lekkie gadżety.