Surowe migdały, czerymoja i karmazyn atlantycki – to zdaniem naukowców trzy najlepsze, pod względem wartości odżywczej produkty spożywcze świata. Czym jest czerymoja? Skąd pochodzi? Jakie wartości skrywa w sobie ten egzotyczny owoc? Dlaczego powinniśmy jeść migdały? I co to znaczy, że zamiast liczyć kalorie, powinniśmy zwracać uwagę na gęstość odżywczą produktu? W studiu Dzień Dobry TVN gościliśmy dietetyk Annę Radowicką.
Dieta małego dziecka musi być urozmaicona. Rodzice powinni wprowadzać prawidłowe nawyki żywieniowe, a wiec pięć posiłków dziennie już od najmłodszych lat. Przekąski nie mogą pełnić funkcji zapychającej przed głównym posiłkiem, a być przegryzką na drugie śniadanie, podwieczorek lub deser po obiedzie. Co dawać dziecku, by zaspokoić jego głód podjadania, ale go nie utuczyć? W studiu Dzień Dobry TVN gościliśmy dietetyk Annę Radowicką.