Sernik to ciasto ze wszech miar wyjątkowe. Miłość do tego wypieku zarazem jednoczy wszystkich miłośników słodkości i dzieli ich na dwa obozy: fanów rodzynków i tych, którzy opowiadają się za ich delegalizacją. Polakom towarzyszy przy wszystkich ważnych okazjach i w sytuacjach zupełnie codziennych: nie wyobrażamy sobie bez niego świąt, urodzin, czy popołudniowej kawy. Co sprawia, że tak chętnie po niego sięgamy?
Każdy, kto choć raz oglądał film lub serial, którego akcja rozgrywa się w Stanach Zjednoczonych z pewnością zetknął się (choćby na szklanym ekranie) ze śniadaniowym hitem zza oceanu – pancakes. W obrazku wszystko wygląda pięknie: puszyste, rumiane, niewielkie placuszki polane syropem klonowym i odrobinką masła nie raz rozbudzały apetyt telewidzów.
Pyszne kruche ciasto, śmietanowo-serowe nadzienie oraz aromatyczne dodatki, jak np. suszone pomidory z ziołami. Taka kompozycja smaków pod postacią wytrawnej tarty podbije kubki smakowe i sprawi, że będziemy chcieli sięgnąć po dokładkę.
Szukasz uniwersalnego pomysłu na danie w wersji dla wegetarian lub miłośników mięsa? Zapiekanka makaronowa sprawdzi się idealnie jako propozycja na obiad, który stworzysz w pół godziny. Po wyjęciu z piekarnika będziesz się rozkoszować aromatyczną i sycącą potrawą. Jak ją przygotować?
Zmagania uczestników programu "MasterChef" zmierzają powoli ku końcowi. Przed nimi ostatnia prosta w walce o finał... Czy rzeczywiście okaże się prosta? Jakie dania przygotują uczestnicy? Ela Stróżyńska zdecydowała się na smażoną pierś perliczki z puree z dyni i sosem warzywno-mięsnym i suflet z jajka z kalafiorem i sosem Beure Blanc.
Tuż przed finałem 11. edycji programu "MasterChef" uczestnicy zmierzyli się z nie lada wyzwaniem. Jak Bartek Nowak poradził sobie z przepisami na dania z perliczką i truflami? Sprawdź jego wyjątkowe przepisy na dania, które zagwarantowały mu miejsce w ostatecznym kulinarnym pojedynku.
Droga do finału MasterChef bywa trudna. Przez kolejne odcinki uczestnicy tworzyli wyjątkowe dania: szczególnie smaczne lub całkiem niejadalne. Tuż przed ostatecznym kulinarnym pojedynkiem uczestnicy, którzy wciąż pozostali w programie przygotowali swoje propozycje menu z perliczką i truflami. Jakie dania przygotował Kuba Tomaszczyk?
Od finału dzieli ich dosłownie włos - zanim zmierzą sie w wyjątkowym kulinarnym pojedynku 1:1 muszą oczarowac jurorów daniami z perliczki i trufli. Jak z tym zadaniem poradził sobie Filip Wałek? Jakie potrawy zdecydował się podać na ostatniej prostej przed finałem?