Materiał promocyjny

Co dać dziecku do jedzenia, aby miało energię do zabawy? Poznaj propozycje Sebastiana Olmy

Źródło: Dzień Dobry TVN
Grillujemy z Sebastianem Olmą
Grillujemy z Sebastianem Olmą
Jakie będzie lato w tym roku?
Jakie będzie lato w tym roku?
Zaplanuj wakacje dziecka w przedszkolu
Zaplanuj wakacje dziecka w przedszkolu
Wakacje w tym roku droższe o średnio 20%
Wakacje w tym roku droższe o średnio 20%
Front blond - trend lata 2022
Front blond - trend lata 2022
Zadbaj o swoje stopy na lato
Zadbaj o swoje stopy na lato
Makijaż na lato
Makijaż na lato
Pomiędzy wakacyjnymi szaleństwami trzeba znaleźć czas na zdrowy i pełnowartościowy posiłek. Dotyczy to zarówno dorosłych jak i dzieci. Co zjeść, aby mieć energię do zwiedzania i zabawy? Swoje propozycje na smaczne dania w ramach "Projektu plaża" przygotował kucharz Sebastian Olma.

Co jeść w czasie wakacji?

W tegorocznej edycji "Projektu plaża" skupiamy się nie tylko na dobrej zabawie, ale także zdrowym odżywianiu. Przede wszystkim dzieci. Dobrze, aby w ich menu znalazło się dobrej jakości mięso. - Mięso od polskich producentów, bez antybiotyków, z dobrej hodowli, [...], certyfikowane - mówił w Dzień Dobry TVN Sebastian Olma. Warto dodać, że przygotowanie smacznego mięsa wcale nie jest skomplikowane. - Jak masz dobry produkt, to nie musisz mocno kombinować, więc sól, pieprz, ewentualnie jakieś zioła - mówił kucharz.

Tak przygotowane mięso można grillować. - Teraz możemy się bawić dodatkami, np. połączę mój schab z ananasem - mówił Sebastian Olma.

Co zabrać ze sobą do jedzenia na letnią wyprawę?

Jeśli chcemy aktywnie spędzić wakacje i wybieramy się, np. na dłuższy spacer warto zabrać ze sobą prowiant. - Mamy fantastyczne produkty, jakimi są Sokoliki. Możemy sobie przygotować kanapki, [...], które zapakujemy w papier i weźmiemy sobie na plaże, wyjdziemy sobie gdzieś z nimi - mówił kucharz. Takie kanapki można również podpiec delikatnie na grillu.

Jeśli chcemy, aby nasze dziecko miało energię do zabawy, możemy mu przygotować pysznego hot doga. - Paróweczki dajemy do gorącej wody na chwilę. Do bułki odrobina ogórka, ketchup, troszeczkę majonezu, rzeżucha na górę. Fajne, świeże - mówił kucharz.

Co ciekawe, na bazie Sokolików można przygotować również pełnowartościowe, jednogarnkowe danie, które warto zapakować i zabrać ze sobą na letnią wyprawę. Co jest potrzebne do jego przygotowania? Dowiecie się tego z dalszej części rozmowy.

Nie oglądałeś Dzień Dobry Wakacje na antenie? Wszystkie odcinki znajdziesz na platformie Player.pl.

Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

Zobacz także:

Reporter: Olivier Janiak

Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości