powrót do listy

Podróżnik kulinarny. Kaliskie andruty

Podróże
środa, 29 maja 2013
Andruty kaliskie Dzień Dobry TVN
Są chrupiące, słodkie i cieniuteńkie, koloru karmelkowego, prawie przezroczyste. Alternatywa dla tłustych i niezdrowych chipsów. Andruty kaliskie zostały wpisane do rejestru Unii Europejskiej, jako produkt pod znakiem Chronione Oznaczenie Geograficzne. Jak się je wytwarza, w studiu Dzień Dobry TVN, zdradziła producentka andrutów Bogna Marczak. Towarzyszył jej Maciej Nowak. Ile andruty mają lat?

Zdjęcie: Tomasz Urbanek / East News

Źródło: Dzień Dobry TVN | autor:

Gorące tematy >

Szerokie drogi nie sprzyjają bezpieczeństwu pieszych

Chajzer do Jędrzejaka: Ty nie dostałeś jeszcze Telekamery? To jest jakiś skandal!

Wielki Piątek dniem wolnym od pracy?

Gest ponad podziałami. Ksiądz zagrał z WOŚP

tvnpix