powrót do listy

Jedz wędlinę nie częściej niż 3 razy w tygodniu

Porady
wtorek, 31 stycznia 2017
Na co zwrócić uwagę kupując wędliny? Foto: Tomasz Urbanek/ East News | Dzień Dobry TVN
Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) wydała oświadczenie w którym stwierdza, że konserwanty dodawane do szynek, które kupujemy w sklepach, są rakotwórcze. Naukowcy ciągle pracują nad mniej szkodliwymi zamiennikami, które również niwelowałyby zagrożenie pojawienia się w wędlinach jadu kiełbasianego. Czy powinniśmy całkowicie zrezygnować z szynek ze sklepu? Jak wybrać wędlinę, która zawiera w sobie możliwie najmniej konserwantów? W Dzień Dobry TVN Katarzyna Bosacka wytłumaczyła, dlaczego pieczone w domu mięso nie jest tak różowe jak to ze sklepu.

(Ro)zważmy to... szynka
Wideo: Dzień Dobry TVN

 

 

 

Źródło: Dzień Dobry TVN | autor:

2 Komentarzy

Dodaj komentarz do artykułu
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Gość851,

Pan kucharz mówi o soli peklującej, ale czy ona nie zawiera azotynów? Może się mylę, ale właśnie sól peklująca sprawia, że szynka jest różowa.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0+
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0-
      • Zgłoś naruszenie
      Gość806,

      A ja jem wędlinę 3 razy dziennie, do tego mięso na obiad :D

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0+
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0-
          • Zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Gorące tematy >

          Julia z "Projekt Lady". W jej życiu zaszły ogromne zmiany

          Kobieca pochwa siedliskiem demonów. Tak twierdzą egzorcyści

          Dziewictwo na sprzedaż. Nowa forma szukania miłości?

          Zaginiona sunia wróciła do swojego pana po dwóch latach

          tvnpix