Jak przemycić warzywa do dziecięcego jadłospisu?

Kamila Szczawińska i Kalina Szczawińska
Kamila Szczawińska i Kalina Szczawińska
Odwiecznym problemem każdej mamy jest namówienie dziecka do jedzenia owoców i warzyw. Jak to zrobić? W kuchni Dzień Dobry TVN Kamila Szczawińska razem z córką Kalinką pokazały wszystkim dzieciakom, że nie takie warzywa straszne jak je malują!

Krem soczewicowo-dyniowy

1,5 szklanki czerwonej soczewicy 

5 ziemniaków 

3 marchewki

Korzeń pietruszki 

Cebula

3 cm imbiru 

2 ząbki czosnku 

30 dag dyni

Dynia Muscat

Masło zwykle i klarowane 

Sól

Pieprz

Sezam

Pieczone warzywa

5 ziemniaków 

5 korzeni pietruszki 

5 marchewek

Garść rozmarynu

1 duża łyżka wędzonej papryki 

Sól 

Masło 

Koperek

Pietruszka

Sałatka

Cykoria

Radicchio

Awokado

Pieczona dynia Muscat

Cukinia mała 

Ziarna słonecznika 

Suszone żurawiny 

Kapary

Sos do sałatki

Oliwa z oliwek

Ocet balsamiczny

Czosnek

Koktajl

5 jabłek 

5 gruszek 

Świeża pietruszka 

30 winogron

Opcjonalnie nasionka chia (łyżeczka)

Koktajl tropikalny

Banan 

Pół ananasa 

2 mango 

Cytryna 

Pomarańcza

Świeża trawa cytrynowa

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości