przepisy kulinarne

    przepisy kulinarne

    Daria Ładocha namawiała nas do detosku cukrowego, dlatego w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała dania, które można przygotować bez cukru.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował białą kiełbasę, ale w niestandardowy sposób. Co powiecie na pieczoną kiełbasę w zalewie maślano-miodowo-musztardowej lub na białą kiełbasę w cieście? Smacznego!

    Dzisiaj jest Dzień Piekarzy i Cukierników. Z tej okazji Daria Ładocha przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN chleb słonecznikowy, babeczki z chili i kolendrą oraz miętowe babeczki z pistacjami.

    Anna Wróbel z zawodu jest cukiernikiem. W kuchni Dzień Dobry TVN pokazała, jak przygotować krem do tortu, nasączyć biszkopt i zblanszować czekoladę. Przyniosła do studia własnej roboty torty w kształcie pająka i muchy.

    W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy uczestników programu Agent - Gwiazdy Jana Kuronia i Macieja Myszkowskiego. Zobaczcie, co dla nas przygotowali.

    Migna Buchelt jest Wenezuelką, która mieszka w Polsce od 17 lat. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała dla nas pyszne dania, których nauczyła się od swojej babci.

    Do kuchni Dzień Dobry TVN zaprosiliśmy chińskiego kucharza Li Chi. Przygotował dla nas: ogórka w sosie czosnkowym, pierogi z ciastem jajecznym faszerowane wieprzowiną oraz kulki ryżowe faszerowane czarnym sezamem.

    W kuchni Dzień Dobry TVN dowodził dziś Andrzej Polan, któremu pomagała Agnieszka Cegielska. Tematem przewodnim ich dań były zioła. Co powiecie na makaron z cukinią i świeżymi ziołami, kanapki z kozim serem i ziołami, kaszę pęczak z porami, tymiankiem i orzechami włoskimi oraz ziołowe chipsy ziemniaczane?

    Daria Ładocha właśnie wróciła z Wietnamu. Zaprosiliśmy ją do kuchni Dzień Dobry TVN, aby zaprezentowała nam kilka wietnamskich specjałów. Mogliśmy spróbować: bánh mì, wietnamską zupę grzybową i wietnamską rybę z tamaryndowcem.

    Wiele osób uwielbia jeść racuchy, ale nie wszyscy potrafią je zrobić. Z pomocą przyszedł szef kuchni Jakub Kasprzak. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował racuchy z jabłkami i racuchy gryczane z dzikiem.

    W kuchni Dzień Dobry TVN rządził dziś Piotr Kucharski, którego zainspirowała kuchnia wojskowa. Na naszym stole pojawiły się takie smakołyki jak: grochówka z wkładką, kapusta a'la bigos i pulpety w sosie. Smacznego!

    Depresja, stany lękowe czy podenerwowanie mogą wynikać z braku witamin i mikroelementów. W kuchni Dzień Dobry TVN dietetyczka i psycholog Agata Ziemnicka-Łaska przygotowała smaczne dania, które pomogą ukoić nerwy.

    Dzisiaj jest Dzień Dziadka. Z tej okazji blogerka kulinarna Anna Włodarczyk przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN pyszności, które będą smakowały każdemu dziadkowi.

    Do kuchni Dzień Dobry TVN zaprosiliśmy dziennikarkę i podróżniczkę kulinarną Gosię Molską. Przygotowała dla nas dania kuchni polskiej: kruszonkę tatarską z jagnięciny, pyry z gzikiem i kawior po żydowsku z przedwojennej Warszawy.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała potrawy, które będą królowały na stołach w 2018 roku. Oto one: kawa grzybowa, owsianka na słono z dynią, szalotką i suszonymi pomidorami, poku z tuńczykiem oraz sałatka z ciecierzycą, szpinakiem i harissą.

    Kto z nas nie lubi drożdżówek? W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski pokazał, jak przygotować słodkie bułeczki z serem i makiem. Palce lizać!

    Wielu z nas nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej bez śledzi, dlatego do Dzień Dobry TVN zaprosiliśmy Darię Ładochę, aby przygotowała swoje propozycje dań z tą właśnie rybą. Były więc śledzie w wersji tradycyjnej i nowoczesnej.

    Dziennikarka Izabela Wojnowska i blogerka Maja Sobczak uważają, że smak i zapach nierozerwalnie łączą się z naszymi emocjami. Tezę tę postanowiły udowodnić w kuchni Dzień Dobry TVN i przygotowały słodkości, które sprawiły nam niezwykłą przyjemność. Na stole pojawiły się: puszyste polane miodem placuszki z gruszką na tłoczonym soku jabłkowym jak u babci, kakao na mleku migdałowym z rozgrzewającą masalą, jabłkowe zacierki z łyżką jogurtu kokosowego i podsmażonymi okruszkami bułki oraz grzanki na słodko. Palce lizać!

    W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała rozgrzewające dania zimowe: rozgrzewającą zupę cebulową ze słodką szalotką i parmezanem, cytrynowo-imbirowe muffiny z pomarańczową skórką, zimowe kakao z bakaliami i cynamonem. Smacznego!

    Bożena Kropka jest dyplomowanym dietetykiem i promotorem zdrowia. Jako pierwsza w Polsce wprowadziła zalecenia diety rotacyjnej 3B: bez glutenu, bez cukru i bez mleka. Zaprosiliśmy ją do kuchni Dzień Dobry TVN, aby przygotowała dla nas dania oparte o tę właśnie dietę.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała dania kuchni polskiej, ale w nowoczesnym wydaniu. Na stole pojawiły się: kapuśniak z suszonymi pomidorami, śledzie na ostro z oliwkami, musztardą i zielonym pieprzem, pieczona makrela z warzywami oraz łazanki z kapustą kiszoną, pomidorkami cherry i grzybami shitake.

    W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy blogerkę kulinarną Dominikę Fetraś. Przygotowała dla nas przysmaki kuchni cypryjskiej: hummus, tzatziki, pastę z grillowanych bakłażanów i keftedes. Smacznego!

    Gulasz to danie idealne na jesień - syci i rozgrzewa. Jak zrobić dobry gulasz? O tym w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan. Kucharz rozgrzał nas gulaszami: z dyni i chorizo, z wieprzowiny z papryką i wędzoną śliwką i z kurczaka z włoską kapustą. Smacznego i... ciepłego! ;-)

    Liana Gamcemlidze to gruzińska pianistka i dyrygentka, która w Polsce prowadzi dwie restauracje. Zaprosiliśmy ją i jej męża Davida do kuchni Dzień Dobry TVN, aby przygotowała dla nas gruzińskie specjały. Na stole pojawiły się: chinkali, faszerowane bakłażany i chaczapuri.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Damian Kordas gościł uczestniczkę akcji "Mistrz Smaku" Agnieszkę Sępińską i jej córkę Wiolettę. Przygotowali dla nas: tagliatelle z pulpecikami wege, ravioli i bezglutenowe naleśniki z musem karmelowym i pieczonym jabłkiem. Smacznego!

    Szef kuchni Michał Stężalski został zwycięzcą konkursu Wine&Food NOBLE NIGHT. Zaprosiliśmy go do kuchni Dzień Dobry TVN, aby zaprezentował nam swój talent kulinarny. Przygotował: cappuccino borowikowe, pierś z gęsi glazurowaną jarzębiną oraz ptasie mleczko.

    Anglicy nie znają dobrze naszych specjałów, dlatego Zuza Zak – Polka, która mieszka w Wielkiej Brytanii od 8. roku życia postanowiła napisać dla nich książkę kucharską z przepisami kuchni polskiej. Zaprosiliśmy ją do Dzień Dobry TVN, aby zaprezentowała nam swój talent kulinarny. Przygotowała m.in. zupę grzybową, omlet i podpłomyki.