przepis

    przepis

    W kuchni Dzień Dobry TVN Mateusz Zielonka, zwycięzca szóstej edycji programu MasterChef, przygotował menu śniadaniowo-obiadowe. Oczywiście, na końcu pojawił się też deser :) Co powiecie na brioszkę z pastą z awokado, jajkiem i granatem, burgera z kurkami i morelami oraz tartę z sezonowymi owocami?

    Dziś w cyklu "Jasiek zna się" Jan Kuroń zaprezentował nam przepisy na domowy majonez, keczup i ocet. Zobaczcie jak szybko i łatwo zrobić je w domu z samych naturalnych składników. Smacznego!

    W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Martę Szulawiak-Turską, uczestniczkę pierwszej edycji programu „Top Model. O swoim udziale w programie mówi " Nie zrobiłam kariery jako top modelka ale też nie liczyłam na to. Byłam najstarsza, najgrubsza i najniższa". Dziś naszym widzom zaproponowała przepisy na: chleb bananowy, masło orzechowe, bulion warzywny, ananasa pieczonego z rumem i lody waniliowe!

    Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN swoje przepisy zaprezentowali Jan i Aneta Kuroniowie. Zobaczcie co przygotowali, może zainspirują Was ich propozycje!

    Daria Ładocha: "Grill to bardzo dobry moment, żeby zacieśniać więzi, ale żeby to się udało, to nie możemy stać bardzo długo w kuchni, żeby mieć czas na to piknikowanie". Dlatego dziś Daria zaproponowała smaczne dania, które nie wymagają wielogodzinnych przygotowań.

    W naszej kuchni rządził dziś Matteo Brunetti finalista VI sezonu programu MasterChef. Specjalnie dla naszych widzów przygotował swoje ulubione włoskie desery. Koniecznie wypróbujcie jego przepisy!

    Jak "dobrać się do kokosowego złota" i jakie pyszne dania można wyczarować kiedy już pokonamy wszystkie bariery? :) W kuchni Dzień Dobry TVN - Anna Starmach i jej przepisy dania na bazie kokosa! Smacznego!

    Inteligencja sztuczna ale ciastka ... prawdziwe. :) Naukowcy twierdzą, że z pomocą AI stworzyli przepis na ciastko doskonałe! W kuchni Dzień Dobry TVN - Beata Śniechowska, z pomocą humanoidalnego robota: Peppera, sprawdziła ich przepis i zaproponowała coś od siebie. Smacznego!

    Nie moda, a wiedza powinna kierować nami w wyborze diety, która powinna, przede wszystkim, wspierać nasze zdrowie. W naszej kuchni Daria Ładocha, wraz z córką, Laurą powiedziała m.in. o kształtowaniu nawyków żywieniowych, i dostosowywaniu diety do potrzeb organizmu. Wspólnie przygotowały też trzy dietetyczne posiłki: paprykową zupę z fasolą, dal z papryką i imbirem oraz deser ryżowy z orzechami, ale bez glutenu.

    Z okazji Narodowego Święta Niepodległości w kuchni Dzień Dobry TVN swoje przepisy na gęsinę i rogale zaprezentowali szef kuchni - Tomasz Purol i Mistrz Polski i Świata w cukiernictwie - Paweł Mieszała. Smacznego!

    Halloweenowe imprezy stają się coraz bardziej popularne dlatego tez Piotr Kucharski postanowił przygotować kilka "straszliwych przekąsek", które z powodzeniem można zaserwować na takiej zabawie. Wypróbujecie jego przepisy?

    Patricia Kazadi zaprosiła do kuchni Dzień Dobry TVN swoją, prywatną mistrzynię smaku, czyli swoją mamę Barbarę. Wspólnie z Michelem Moranem przygotowały: tatara z polędwicy wołowej, tuńczyka z mango i zapiekaną cykorię.

    Dziennikarz Dzień Dobry Wakacje Olivier Janiak spotkał się z ekspertem od mięsnych przekąsek Dominikiem Moskalenko. Zobacz propozycje przekąsek, które zabierzesz na plażę. Gdzie szukać pomysłów na mięsne przekąski? I czy zaproponowane przez szefa kuchni zawierają gluten?

    W kuchni Dzień Dobry TVN: pomarańcza z natką pietruszki, sorbet mango marakuja, czekolada mleczna z borowikami, wanilia z palonym masłem, sorbet z truskawek, masło orzechowe wegańskie czyli letnie desery w wykonaniu mistrza lodziarskiego Pawła Petrykowskiego. Smacznego!

    W trakcie prac archeologicznych, niedaleko Kazimierza Dolnego, znaleziono garnek, w którym znajdowała się zupa - dar dla bóstw domowych, sprzed tysiąca lat. Piotr Kucharski postanowił, dziś w kuchni Dzień Dobry TVN, odtworzyć to danie. Zobaczcie jak mu poszło.

    W naszej kuchni blogerka kulinarna i uczestniczka programu MasterChef - Samar Khanafer-Gniadek pokazała m.in. jak bezpiecznie obchodzić się z granatami! Skorzystajcie z jej przepisów na cytrynowy krem z pieczonych, zielonych szparagów z pistacjową kruszonką, ryż z kurczakiem i orzechami, orientalną surówkę z białej kapusty i mus czekoladowy z rabarbarem i różą.

    Darek Kuźniak i Przemysław Saleta weszli na nasz kulinarny ring! Jak myślicie, kto komu pokazał gdzie jest jego miejsce, podbił podniebienia jury i wyszedł zwycięsko z kuchennej potyczki? Zobaczcie!

    Dziś "Tłusty czwartek". W kuchni Dzień Dobry TVN Beata i Paulina Kartowicz przygotowywały pączki i faworki. A Wy, robicie sami, czy kupujecie?

    1/3 Polaków przyznaje się do tego, że u nich w domu marnuje się jedzenie. Dlatego dziś, w kuchni Dzień Dobry TVN, Piotr Kucharski i jego praktyczne porady, co zrobić, żeby ograniczyć ilość wyrzucanych produktów spożywczych. Korzystacie z tych sposobów? Może macie jakieś inne rady? Piszcie!

    Swoje pomysły i przepisy na świece, kadzidła i oleje czerpie z Biblii oraz przekazów i wierzeń ludowych. Od wielu lat interesuje się ezoteryką i tropi przepisy, którym przypisywana jest "moc". Gościem Dzień Dobry TVN był Gabriel Piernikarz, magister sztuki i psychotronik.

    Andrzej Polan postanowił dziś wrócić pamięcią do smaków dzieciństwa. Czy udało mu się przekonać Marcina Mellera do zjedzenia kaszy manny? Pamiętacie takie dania, których kiedyś nie lubiliście, a dziś za nimi przepadacie?

    Daria Ładocha przywiozła nam, ze swojej wyprawy, odrobinę słońca, mnóstwo pozytywnej energii i przepisy na szybkie, tanie i zdrowe dania. Poznajcie jej przepisy na: śniadanie - grzanki z pastą z pomidorów z miętą i orzechami, obiad- polędwiczki wieprzowe pod pierzynką z buraków i jabłek, deser - sernik z zieloną herbatą i polewą z białej czekolady i kolację - makaron ryżowy ze wstążkami z cukinii, pieczoną dynią i słonecznikiem. Smacznego!

    Pascal Brodnicki i Paweł Dobrzański są przyjaciółmi od kilkunastu lat, obaj świetnie gotują i wspólnie zamierzają wygrać program Azja Express! Inspirowani swoimi ostatnimi doświadczeniami przygotowali nam, w kuchni Dzień Dobry TVN, prawdziwą azjatycką ucztę!

    Na ciepłe dni Daria Ładocha poleca swoje przepisy na dania na bazie jogurtu. Dziś w naszej kuchni przygotowała: chłodnik z botwinki z jogurtem i wiśniami, ciasto jogurtowe z truskawkami i kurczaka marynowanego w jogurcie. Pycha!

    "Senses" to kolejna polska restauracja, która zdobyła gwiazdkę Michelin! Jak się dostaje taką gwiazdkę? Czy szef kuchni wie, że ktoś ocenia jego dania? W kuchni Dzień Dobry TVN gośćmi byli Andrea Camastra, szef kuchni i jego zastępca Maciej Siąkowski. Mamy dla Was przepis, specjalnie przygotowany, dla naszych widzów, przez mistrzów kuchni!

    W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski pokazał smaczne i co najważniejsze szybkie w przygotowaniu pasty. Piotrek serwował je z własnoręcznie wypieczonym chlebem. Spróbujecie przypisów w swojej kuchni?

    Jedna ze stołecznych restauracji serwujących kebaby została wybrana przez internautów najlepszą restauracją w Polsce 2015. Z tej okazji , w kuchni Dzień Dobry TVN, Ewa Malika Szyc-Juchnowicz przygotowała dziś dla Państwa kilka wersji tej potrawy. Lubicie kebaby? Wypróbujecie nasze dzisiejsze przepisy?

    Już jutro pierwszy dzień kalendarzowej jesieni, zatem to najwyższy czas, by wzmocnić swoją odporność. Niestety okres ten sprzyja przeziębieniom i zakażeniom wirusowym. W kuchni Dzień Dobry TVN Tomasz Jakubiak oraz Anna Jelonek podzielili się z nami sposobem, który pomoże przetrwać chłodne, jesienne dni. Zobaczcie, jakie zioła warto pić i z czym je mieszać, by stworzyć mieszankę bakteriobójczą, a przy okazji pobudzić nasze enzymy trawienne? Dowiecie się również, dlaczego o tej porze roku warto jeść grzyby.

    Miniony weekend pokazał nam pierwszą gorącą zapowiedź nadchodzącego lata. Temperatury przekraczające 30 stopni to idealny moment na przygotowanie chłodnika! Beata Kartowicz przedstawiła nam przepisy na: prosty i smaczny chłodnik litewski, chłodnik bułgarski "tarator", chłodnik truskawkowo - melonowy z miętą, chłodnik hiszpański "gazpacho z szynką dojrzewającą" i chłodnik rosyjski "okroszka". Smacznego!