Sezon na pyszne cukinie nadal trwa, dlatego śpieszymy ze świetnym przepisem. Tym razem polecamy plasterki cukinii smażone w panierce. Sprawdź banalnie prosty przepis krok po kroku.
W zeszłym roku świat rodziny Gesslerów na chwilę się zatrzymał. 27 sierpnia odszedł Piotr Gessler, ceniony restaurator. W pierwszą rocznicę śmierci, córka Lara opublikowała w mediach społecznościowych archiwalne zdjęcie i chwytającymi za serce słowami wspominała ojca.
Wbrew powszechnemu mniemaniu nie jest ono jednak trudne w samodzielnym przygotowaniu.
Magda Steczkowska zna się nie tylko na muzyce. Całkiem dobrze radzi sobie także w kuchni. W wakacyjny weekend artystka na prośbę fanów zdradziła w mediach społecznościowych przepis na swoje kultowe kruche ciasto ze śliwkami.
Sezon na ogórki małosolne trwa w najlepsze. Ich wyjątkowy smak docenia wiele osób, w tym także tytułowany skoczek narciarski, Adam Małysz.
Musztarda to kulinarny dodatek, bez którego wiele osób nie wyobraża sobie części potraw. Po ten przysmak sięgano już w Starożytnym Rzymie. Z okazji Światowego Dnia Musztardy przedstawiamy przepis na domową jej wersję i kilka ciekawostek, których mogliście nie znać.
3 sierpnia obchodzony jest Dzień Arbuza. Z tej okazji przypominamy najlepsze przepisy w naszej kuchni, a także zachęcamy do spróbowania nowych smaków. Mało kto wie, że arbuz to nie tylko pyszny owoc, który można podawać w deserach. Sprawdza się on również w wersjach wytrawnych. Co można z niego zrobić? Sprawdź przepisy.
Ta kawa może konkurować z napojami z najlepszych kawiarni.
Opalana cebula to jeden z podstawowych składników pysznego rosołu, ale nie tylko. Może być dodawana do różnych dań. Dzięki temu zabiegowi warzywo będzie słodsze i bardziej aromatyczne. Są jednak pewne zasady, których warto przestrzegać podczas opalania cebuli. Jak to robić bezpiecznie? Na co uważać?
Lemoniada to idealny napój na upalne dni. Można ją komponować z różnych sezonowych owoców. Tym razem przedstawiamy wam wersję ze świeżymi jagodami. Ten przepis przypadł do gustu użytkownikom TikToka.
Trwa gorący sezon dni pełnych słońca i sezonowych owoców. Dlatego dla miłośników kawy przygotowaliśmy orzeźwiającą wersję tego napoju. Sprawdź przepis na jagodową kawę mrożoną.
Joanna Przetakiewicz zdradziła, jaki jest jej ulubiony smak z dzieciństwa i pochwaliła się autorskim przepisem na najlepsze pierogi z jagodami i bitą śmietaną. Gwiazda pokazała na nagraniu, jak dokładnie je przygotować.
Chłodnik to wspaniały kulinarny wynalazek, zwłaszcza w upalne, letnie dni. Najczęściej sięgamy po ten przygotowany z warzyw, ale z powodzeniem można zrobić go również z owoców. Sprawdź prosty przepis na pyszny chodnik z arbuza z dodatkiem sera feta i mięty.
Upały za oknem dają się we znaki. W takim momentach należy pamiętać o nawodnieniu. Woda to w końcu źródło życia. Widzieliście, że kluczową rolę odgrywa także w wykwintnych posiłkach? Cristina Catese zdradziła nam przepisy na Ciambelle z ryżu, pomarańczowy puchar z granolą, krem z jogurtu greckiego i ricotty oraz kuskus z tuńczykiem, mikro ziołami i awokado, a wszystko to z wykorzystaniem włoskiej naturalnej gazowanej wody mineralnej. Prosto i smacznie.
"To pewniak, gdy chcę komuś zaimponować".
Czekamy na nie cały rok, a gdy przychodzą mamy ich serdecznie dość. Mowa o upałach, które w ostatnim czasie dają się we znaki. Jak uprzyjemnić sobie gorące dni? Idealny sposób wymyślili Hiszpanie. Woda jęczmienna - jeden napój, wiele korzyści. Orzeźwia, nawadnia i fantastycznie gasi pragnienie.
Szymon Czerwiński zaprezentował w kuchni Dzień Dobry TVN swoje sposoby na przygotowanie dań z młodej kapusty. To idealny moment, aby cieszyć się smakiem tego warzywa. Sprawdź, jak przyrządzić zapiekankę z młodej kapusty z przepisu finalisty 5. edycji MasterChefa.
Kotleciki szu szu nie tylko uroczo się nazywają, ale również, odpowiednio przygotowane, pysznie smakują. To kotlety mięsne lub sojowe w chrupiącej, paprykowej panierce, które smakują niemal każdemu, również dzieciom, które bywają niejadkami. Sprawdź prosty przepis na kotleciki szu szu.
Sassy water to napój uwielbiany przez celebrytów. Jego picie wpływa pozytywnie na utrzymanie i osiągnięcie szczupłej sylwetki. Czy faktycznie działa? W jaki sposób go przygotować? Sprawdź przepis, jak go zrobić.
Sprawdź, po które dzikie zioła warto sięgnąć i jakie potrawy warto z nich przygotować.
Soja to roślina, po którą jeszcze do niedawna sięgali głownie wegetarianie i weganie. Teraz zdobywa coraz większą popularność. Zastanawiasz się, czy produkty sojowe są odpowiednie dla ciebie? Poznaj zastosowanie i wartości odżywcze soi!
Przepisy i kulinarne triki z TikToka nie przestają nas zaskakiwać. Co jakiś czas testujemy i dzielimy się niektórymi z nich. Tym razem jest to.. chlebek z lodów. Jak go zrobić? Sprawdź niezwykle prosty przepis.
Makaron z sosem serowym to potrawa znana i lubiana na całym świecie. Przygotowanie tego posiłku nie zajmuje więcej niż 15-20 minut, dlatego może być podany na przyjęciu czy spotkaniu rodzinnym.
W cyklu "Razem z Ukrainą!" - światowe tournée barszczu ukraińskiego z wyjątkowymi gośćmi.
Filet z kurczaka w sezamie to zdrowe połączenie, idealne dla osób dbających o linię. Podpowiadamy dwa wyjątkowe fit przepisy na kurczaka w sezamie.
Mazurek wielkanocny - jak go przygotować? W kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach wraz z Tosią Kozyrą i Leną Walewską z MasterChef Junior przygotowały świąteczne ciasta. Który przepis podoba się Wam najbardziej? Jaki powinien być mazurek zdaniem EuGeniusa? Zobaczcie!
To bardzo szczęśliwy czas w życiu Lary Gessler i Piotra Szeląga. Niedawno pochwalili się w mediach, że spodziewają się drugiego dziecka. Restauratorka przez kilka miesięcy zwlekała z podzieleniem się tą informacją z fanami.
Za nami początek astronomicznej wiosny. W kuchni to nie tylko czas grilla, ale i lżejszych dań. W dzień sera świetnie sprawdzi się sałata rzymska z serem długodojrzewającym Dziugas według przepisu Magdy Gessler nada się idealnie na kwietniowe i majowe lunche. Z kolei dania z makaronem są na tyle uniwersalne, że zaserwować je możemy przy każdej okazji. Sprawdź, jak przygotować Makaron penne z sosem serowo-śmietanowym z winem i gałką muszkatołową.
Co roku 24 marca jest obchodzony Europejski Dzień Lodów Rzemieślniczych, ustanowiony decyzją Parlamentu Europejskiego w 2012 r. Z tej okazji w kuchni DDTVN lodowe desery przygotował cukiernik Bartek Boratyn. Jak zrobić wegański sorbet mango? Sprawdź przepis.