Piotr Kucharski

    Piotr Kucharski

    Piotr Kucharski przekonuje, że kuchnia polska też może być zdrowa i lekka. Swoje przepisy opiera na założeniach diety śródziemnomorskiej, uznawanej za jedną z najzdrowszych. Do przygotowania dań wykorzystuje łatwo dostępne produkty, które znamy i lubimy. Czym jest kuchnia śródziemnopolska? Poznaj przepisy na paprykarz szczeciński z prażoną ciecierzycą, pieczony schab z pieczarkami i porem oraz łososia z piekarnika z marynowanymi ogórkami.

    Zdrowe dania z warzyw i owoców przygotowane zgodnie z cyklem pór roku - do jedzenia takich potraw zachęcają Magdalena i Piotr Kucharscy. W kuchni Dzień Dobry TVN przyrządzili: napar rokitnikowy, krakersy, pastę z dyni i papryki, pastę z natki pietruszki i migdałów, żurek wege, orientalnego kalafiora, zieloną soczewicą z jajkiem, a także dyniowy sernik z pieczonymi śliwkami. 

    Kurczak w kuchni może być nie tylko podawany na niezliczone sposoby, ale i wykorzystywany do wielu niepozornych dań, wymagających bulionu. Najlepiej jednak smakuje, kiedy na talerzu odgrywa główną rolę. Doskonale wie o tym Piotr Kucharski, którego przepisy na kurczaka pieczonego i podane w kebabie, musicie wypróbować.

    Badania pokazują, że aż 42 proc. z nas przyznaje się do świadczenia pracy swoim znajomym czy rodzinie za darmo. Dlaczego tak się dzieje i co zrobić, aby ukrócić takie praktyki? W Dzień Dobry TVN rozmawialiśmy o tym z adwokat, Elizą Kuną, makijażystką, Martą Gąską, "złotą rączką", Wieśkiem Skibą oraz kucharzem, Piotrem Kucharskim.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował przekąski, które można podać w czasie imprezy sylwestrowej. Oto one: sałata cezar z chipsami z salami, kabanosy na wykałaczkach z różnymi serami i piklami, kabanosy francuskie pieczone w cieście, jajecznica z kabanosem argentyńskim i świeżym szczypiorkiem na tostach pszennych oraz sałatka z rukoli, świeżym mango i pikantnym salami z dressingiem balsamicznym. Robert Kantereit był nimi zachwycony.