W kuchni Dzień Dobry TVN bardzo lubimy dzielić się prostymi, ale i oryginalnymi przepisami na pyszne dania i przekąski. Na szczególną uwagę zasługują przede wszystkim te, do przygotowania których trzeba sięgnąć po sezonowe składniki.
Życie Cher w ostatnim czasie obfituje w wiele niespodziewanych wydarzeń. Wokalistka nie tylko rozstała się ze swoim partnerem, ale także szturmem wkroczyła do branży spożywczej. Reporterka Dzień Dobry TVN Aleksandra Rogowska-Lichnerowicz przybliżyła nam szczegóły.
Sprawie przyjrzeli się reporterzy programu Uwaga! TVN.
Po kontroli zamknięto kilkanaście punktów gastronomicznych.
Jak pogodzić ochotę na ciasta, desery z wysokimi temperaturami w upalne lato? Na te pytania w kuchni Dzień Dobry TVN kulinarnie odpowiedział Grzegorz Zawierucha. Jak zrobić pyszne banana split z lodami beza pavlova, ciasto lodowe z biszkoptem i lodami cherry brownie, tiramisu z borówkami i lodami beza pavlova? Sprawdź przepisy.
"Myślę, że teraz jest przyjacielska".
Kiedy na zewnątrz upały, a my szukamy sposobów na ochłodę, warto sięgnąć po pyszne, lodowe desery. Świetnie sprawdzi się w tej roli lodowy sernik malinowy. Jak go zrobić? W kuchni Dzień Dobry TVN przepisem podzielił się Piotr Kucharski.
Lody można nie tylko od razu zjeść, ale też z powodzeniem wkomponować w kilkuskładnikowe desery. W kuchni Dzień Dobry TVN udowodniła to Marieta Marecka. Jak zrobić milk shake z lodami, mrożoną kawę, mrożoną roladę biszkoptową z lodami i chrupiące lody w posypce z płatków i florentynką? Sprawdź przepisy.
Wbrew pozorom nie jest to skomplikowane.
Na co należy zwrócić uwagę?
Sezon na szparagi jest wyjątkowo krótki, dlatego dobrze jest w pełni z niego korzystać. Te pyszne, zielone warzywa mają znacznie więcej kulinarnych możliwości, niż to się może wydawać. Świetnie sprawdzają się również jako baza niecodziennych, szparagowych lodów. Jak je zrobić? Sprawdź przepis.
W sezonie letnim chętnie zajadamy się lodami, by się ochłodzić. Niestety, wysokie temperatury sprawiają, że deser szybko się rozpuszcza i zaczyna spływać z rożka bądź patyczka, kapiąc na ziemię, brudząc ręce, a nawet plamiąc ubrania.
Ile mogą kosztować lody? Za 130-mililitrową porcję lodów opracowanych przez pochodzącego z Japonii producenta lodów Celatto trzeba zapłacić grubo ponad 20 tysięcy złotych. Co składa się na tę zawrotną cenę?
W oryginalny sposób poinformowała partnera o ciąży.
Ciasto lodowe to idealny deser w sam raz na upalne dni. Jest to połączenie lodów lub zimnej masy z kruchym spodem. Z okazji Dnia Ciasta Lodowego przedstawiamy przepis na pyszny malinowo lodowy deser w sam raz na ostatnie, gorące tygodnie lata.
Popularne lody Häagen-Dazs okazały się zawierać zakazaną w Unii Europejskiej substancję. Główny Inspektorat Sanitarny przekazał informację o wycofaniu przez firmę kilku partii produktów.
Zjedzone o odpowiedniej porze - tak. Sprawdź, kiedy.
Semifreddo to klasyczny mrożony deser prosto z Włoch. Jego konsystencja i smak to propozycja w sam raz na upalne dni. Sprawdź prosty przepis na słodkie orzeźwienie.
Lody są świetnym deserem nie tylko same w sobie, ale również w połączeniu z innymi pysznymi produktami. Bardzo ważne jest, aby były jak najlepszej jakości. Właśnie po takie sięgnął Grzegorz Zawierucha, przygotowując w kuchni Dzień Dobry TVN mini bezowe torciki z lodami i truskawkami, jagodowe bułeczki z kruszonką i lodami oraz tartę lodową z dodatkami. Sprawdź przepisy.
Wyrywkowe kontrole ujawniły obecność bakterii w próbkach lodów z automatów, które sprzedawano w województwie zachodniopomorskim. Świadczy to o niewystarczającym poziomie utrzymania higieny w wybranych lodziarniach. Sanepid podjął decyzję o tymczasowym zamknięciu sześciu lokali.
Lody to jeden z najpopularniejszych, najbardziej uwielbianych deserów na świecie. Chłodzące pyszności powstają na różne sposoby i ciągle poszukiwane są nowe smaki. Kto i kiedy wymyślił lody? Poznaj ich historię i sprawdź pyszne przepisy.
Domowe lody zyskują popularność, a w internecie pojawia się coraz więcej różnych przepisów na nie. Poszukiwacze nowych smaków nie lubią się ograniczać. Dzięki temu powstały domowe lody... ogórkowe!
Producent lodów Häagen-Dazs podjął decyzję o wycofaniu wybranych serii swoich produktów z obrotu. W trakcie ich produkcji zastosowano zanieczyszczony ekstrakt waniliowy. Główny Inspektorat Sanitarny wyjaśnia, które partie nie nadają się do spożycia.
Jeżeli pragniemy zaskoczyć naszych gości podczas biesiady na świeżym powietrzu, to nie powinniśmy się ograniczać do postawienia na stole mrożonych "gotowców". Sprawdźcie nasze przepisy na m.in. smażone lody.
Cristina Catese w kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentowała włoskie przepisy na geLATO, czyli lody w sam raz na lato. Rolka z lodami, to przepis, który zachwyci wszystkich fanów ciast z lodów. To też dobry sposób na uczczenie ostatniego dnia w szkole i rozpoczęcia wakacji. Sprawdź, jak przygotować ten deser.
W ciepłe dni warto zrobić pyszne domowe lody. W kuchni Dzień Dobry TVN Cristina Catese przygotowała doskonałe włoskie geLATO. Sprawdź jej przepis na kubki z lodami.
Z okazji końca roku Cristina Catese przygotowała w kuchni Dzień Dory TVN przepisy na domowe lody. To idealny sposób, aby uczcić ten szczególny dzień i rozpocząć wakacje, zwłaszcza, że pogoda dopisuje. Sprawdź jej przepis na włoskie geLATO, czyli biszkopt z lodami.
Za oknem upały, rok szkolny powoli dobiega końca, a dzieciaki już czują wakacyjny klimat. Do szczęścia potrzeba jednak jeszcze trochę słodkości, a jak wiadomo, przy takich temperaturach najlepsze są lody. Jak odpowiedzialnie wybierać produkty, które będą nie tylko pyszne, ale także i zdrowe? O tym opowiedziała Daria Ładocha.
Ekspertka tłumaczy, jak sprawdzić, czy skład lodów jest zdrowy i warty swojej ceny.
W kuchni Dzień Dobry TVN Cristina Catese przygotowała zielone przysmaki w sam raz na wiosnę. Sprawdzamy na własnej skórze, jaką moc daje szpinak, ulubiona przekąska Popeye'a. Sprawdź, jak przygotować lody szpinakowo-bananowe z przepisu chefa kuchni.