kuchnia

    kuchnia

    Pomysłów na przygotowanie ziemniaków jest bardzo wiele. Kilka z nich zaprezentowała zwyciężczyni 2. edycji programu MasterChef, Beata Śniechowska. Na jej stole pojawiły się dania zasługujące na nagrodę: kumpir z mac and cheese, kukurydzą, chili i szczypiorkiem, kumpir z twarożkiem, bobem, szparagami i miętą, bataty z botwiną z truskawkami i fetą oraz młode ziemniaki z gzikiem i „śledzikiem”.

    Lasagne na kilka sposobów. Wypróbuj przepisy Darii Ładochy na to pyszne danie w stylu klasycznym z mięsem wołowym i sosem beszamelowym, w wersji z łososiem i cukinią lub przygotuj lasagne wegetariańską.

    Danie z makaronem to najlepszy pomysł na szybki i prosty w wykonaniu obiad. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała: zapiekany makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym, makaron ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami, łazanki z kapustą, suszonymi pomidorami i oliwkami oraz makaron z łososiem, rukolą, kozim serem i orzechami włoskimi.

    Kluski śląskie z karkówką w sosie własnym z surówką. W kuchni Dzień Dobry TVN swoimi przepisami na pyszny polski obiad podzieliła się Daria Ładocha. Podobno za takimi właśnie przysmakami tęsknili uczestnicy programu "Ameryka Express". Premiera programu już dziś wieczorem 5 marca o 21.30.

    Na zewnątrz szaro, buro i chłodno? Według Darii Ładochy najlepszym remedium na jesienną słotę są zupy! Wypróbujcie jej przepisy na: rozgrzewającą zupę jesienną, zupę rybną z chrzanem i kolendrą, pikantną zupę z chorizo i pyszną cytrynową zupę z kurczakiem i cukinią!

    10 października to Światowy Dzień Owsianki! W kuchni Dzień Dobry TVN o tym jak zrobić owsiankę idealną i z czym można ją podawać opowiedziała nam Daria Ładocha. Poznajcie jej przepisy na owsiankę z masłem orzechowym, borówkami, pistacjami i prażonymi migdałami, owsiankę z jogurtem i malinami na ciepło, z marchewką szczypiorkiem i sosem sojowym oaz na owsiankę z powidłami śliwkowymi. Co można zrobić z owsianką, której nie zjedliśmy? Zobaczcie!

    Truskawki - pyszne, niskokaloryczne i bogate w witaminę C owoce, które doskonale nadają się do deserów. To właśnie truskawki królują w dzisiejszej kuchni Dzień Dobry TVN. Daria Ładocha przygotowała pyszne desery truskawkowe: ciasto owsiano-truskawkowe, ciasto truskawkowe bez pieczenia, lodowy koktajl truskawkowy, brwonie z truskawkami i czekoladowe naleśniki z truskawkami.

    Morele i brzoskwinie są świetnym dodatkiem do rozmaitych dań. Pasują zarówno do ciast jak i do mięs. W naszej kuchni Daria Ładocha przygotowała: czekoladowe muffinki z morelami, krem z pomidorów z brzoskwiniami, pieczony udziec indyka z morelami i sałatkę ze szpinakiem, z fetą i morelami.

    Słodkie ziemniaki z domowym pesto, mini-pizza z kalafiora, zupa jarzynowa i risotto ze szparagami to przepisy Darii Ładochy na pyszne i zdrowe dania dla dzieci. Kiedy można zacząć podawać dziecku nowalijki?

    Kalarepka jest bardzo zdrowa, dlatego poprosiliśmy Darię Ładochę, aby w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała kilka dań z tego warzywa. Były placki z kalarepki, polędwica z dorsza pieczona młodą marchewką, porem i kalarepką, chowder z kukurydzą, kalarepką i ziemniakami, a także pieczone kalarepki z rozmarynem i fetą.

    Grzyb portobello to po prostu tradycyjna pieczarka. Świetna alternatywa dla wegetarian, bo przypomina smak pieczonego mięsa. W studiu Dzień Dobry TVN Mikołaj Rey opowiedział, czym różnią się pieczarki portobello od tych tradycyjnych, przez nas najczęściej stosowanych.