W kuchni Dzień Dobry TV: dynia faszerowana, smażony sandacz na purée z dyni oraz krem z dyni i wędzonych śliwek. To trzy propozycje dyniowych przepisów przygotowanych dziś rano przez naszego gościa Jana Kuronia. Lubicie dynie? Macie jakieś swoje ulubione dyniowe dania?
Polska zajmuje jedno z ostatnich miejsc w Europie pod względem liczby pokoi przypadających na osobę. Filip Chajzer postanowił sprawdzić jak sytuacja wygląda w rzeczywistości. A nasi goście: Rafał Brzozowski, Michał Kempa i Jan Kuroń opowiedzieli o swoich perypetiach mieszkaniowych. Jak sytuacja wygląda u Was? Ile pokoi przypada na osobę w waszym mieszkaniu?
Skorzystajcie z przedostatniego weekendu wakacji i zróbcie, jak mówi Filip Chajzer, wielkiego grilla z kaszanką, kiełbasą i karkówką. Dla tych, którzy nie wiedzą, jak zabrać się do grillowania, kucharz Jan Kuroń ma kilka rad. Zapraszamy na kolejny odcinek "Encyklopedii grillowania".
Grillowanie to jedno z ulubionych zajęć Polaków. Niestety nie każdy potrafi tak piec jedzenie, aby było smaczne i nieprzypalone. Kucharz Jan Kuroń powiedział, jakich błędów nie należy popełniać podczas grillowania. Zobaczcie, jak prawidłowo przekładać mięso na grillu.
Jak urozmaicić potrawy przygotowane na grillu? W naszym poradniku swoimi sposobami podzielił się Jan Kuroń. Co powiecie na marynatę z pokrzywy czy dressing z mięty?
Dziś, w naszym grillowym poradniku, Jan Kuroń zdradził, jak przygotować dobrą marynatę i jak właściwie przyprawić mięso na grilla.
Wakacje to sezon grillowy. Jak wybrać dobrą kiełbasę? Czy przed włożeniem kiełbasy na ruszt powinniśmy ją przecinać? Swoimi sposobami podzielił się z nami kucharz Jan Kuroń.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Jana Kuronia. Kucharz przygotował wiosenne potrawy z koprem, ogórkiem i dymką w roli głównej. Co powiecie na tymiankowe risotto z marchewką i koprem włoskim, smażone faszerowane ogórki czy chłodnik z zielonych warzyw?
W kuchni Dzień Dobry TVN Aneta i Jasiek Kuroniowie przygotowali propozycje na przepyszny rodzinny obiad. Na stole pojawiły się: zapiekanka chłopska, minestrone z dodatkiem młodej kapusty i truskawki zapiekane pod koglem moglem.
W Polsce szeroko komentowano informację, według której Barack Obama nie spotka się z Andrzejem Dudą. Według wielu osób miał to być sygnał świadczący, że amerykańskie władze nie są zadowolone z obecnej sytuacji politycznej w Polsce. Okazało się, że do spotkania jednak doszło i to dzięki... No właśnie, dzięki czemu? O komentarz poprosiliśmy naszych gości: dziennikarza Rafała Madajczaka i szefa kuchni Jana Kuronia. Redakcja Dzień Dobry TVN jako jedyna dotarła do ekskluzywnych zdjęć z tego spotkania.
Polacy są na piątym miejscu wśród krajów Unii Europejskiej pod względem marnowania żywności. Przeciętna polska rodzina marnuje ok. 4 kg żywności tygodniowo. To dużo. Co najczęściej wyrzucamy do śmieci? Jak możemy ograniczyć marnowanie jedzenia? Zapytaliśmy o to gości Dzień Dobry TVN: szefa kuchni Jana Kuronia i Marcina Pietrowskiego - zaangażowanych w walkę z marnowaniem żywności.
W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje dziś małżeństwo Kuroniów. Jan i Aneta, którzy sami zostaną wkrótce rodzicami, przygotowali smaczne i bardzo zdrowe potrawy dla kobiet w ciąży. Na naszym stole pojawiły się takie pyszności jak: smoothie, czyli zielona bomba witaminowa, rozgrzewająca zupa oraz zapiekany dorsz z warzywami.
W kuchni Dzień Dobry TVN gotował dziś Jan Kuroń. Kucharz, który fachu uczył się od najlepszych, w naszym studiu przygotował takie smakołyki jak: piersi kacze w żurawinie i w miodzie pitnym, ziemniaki opiekane czy bliny z wędzonym jesiotrem.
W kuchni Dzień Dobry TVN gotujące małżeństwo – Aneta i Jan Kuroniowie. Przygotowali dania, których smaki przypominają im dzieciństwo. Na stole pojawiły się: zupa rybna Halaszle, kopytka tymiankowe z sosem grzybowym oraz kacze udka w ziołowo-miodowej marynacie. Smacznego!