Jan Kuroń

    Jan Kuroń

    Dziś, w naszym grillowym poradniku, Jan Kuroń zdradził, jak przygotować dobrą marynatę i jak właściwie przyprawić mięso na grilla.

    Wakacje to sezon grillowy. Jak wybrać dobrą kiełbasę? Czy przed włożeniem kiełbasy na ruszt powinniśmy ją przecinać? Swoimi sposobami podzielił się z nami kucharz Jan Kuroń.

    W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Jana Kuronia. Kucharz przygotował wiosenne potrawy z koprem, ogórkiem i dymką w roli głównej. Co powiecie na tymiankowe risotto z marchewką i koprem włoskim, smażone faszerowane ogórki czy chłodnik z zielonych warzyw?

    W kuchni Dzień Dobry TVN Aneta i Jasiek Kuroniowie przygotowali propozycje na przepyszny rodzinny obiad. Na stole pojawiły się: zapiekanka chłopska, minestrone z dodatkiem młodej kapusty i truskawki zapiekane pod koglem moglem.

    W Polsce szeroko komentowano informację, według której Barack Obama nie spotka się z Andrzejem Dudą. Według wielu osób miał to być sygnał świadczący, że amerykańskie władze nie są zadowolone z obecnej sytuacji politycznej w Polsce. Okazało się, że do spotkania jednak doszło i to dzięki... No właśnie, dzięki czemu? O komentarz poprosiliśmy naszych gości: dziennikarza Rafała Madajczaka i szefa kuchni Jana Kuronia. Redakcja Dzień Dobry TVN jako jedyna dotarła do ekskluzywnych zdjęć z tego spotkania.

    Polacy są na piątym miejscu wśród krajów Unii Europejskiej pod względem marnowania żywności. Przeciętna polska rodzina marnuje ok. 4 kg żywności tygodniowo. To dużo. Co najczęściej wyrzucamy do śmieci? Jak możemy ograniczyć marnowanie jedzenia? Zapytaliśmy o to gości Dzień Dobry TVN: szefa kuchni Jana Kuronia i Marcina Pietrowskiego - zaangażowanych w walkę z marnowaniem żywności.

    W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje dziś małżeństwo Kuroniów. Jan i Aneta, którzy sami zostaną wkrótce rodzicami, przygotowali smaczne i bardzo zdrowe potrawy dla kobiet w ciąży. Na naszym stole pojawiły się takie pyszności jak: smoothie, czyli zielona bomba witaminowa, rozgrzewająca zupa oraz zapiekany dorsz z warzywami.

    W kuchni Dzień Dobry TVN gotował dziś Jan Kuroń. Kucharz, który fachu uczył się od najlepszych, w naszym studiu przygotował takie smakołyki jak: piersi kacze w żurawinie i w miodzie pitnym, ziemniaki opiekane czy bliny z wędzonym jesiotrem.

    W kuchni Dzień Dobry TVN gotujące małżeństwo – Aneta i Jan Kuroniowie. Przygotowali dania, których smaki przypominają im dzieciństwo. Na stole pojawiły się: zupa rybna Halaszle, kopytka tymiankowe z sosem grzybowym oraz kacze udka w ziołowo-miodowej marynacie. Smacznego!