Świąteczny catering ratuje Gwiazdkę

Coraz więcej osób w Święta bardziej ceni sobie czas spędzony z rodziną, niż ten przeznaczony na przygotowywanie potraw wigilijnych. Z tego powodu, zamiast uginać się pod presją czasu i w pocie czoła lepić pierogi, wolą zdać się na… catering. Zobacz reportaż Bianki Zalewskiej, żeby dowiedzieć się więcej.

Święta bez gotowania

Catering świąteczny to propozycja skierowana do osób, które nie mają czasu samodzielnie przygotowywać potraw wigilijnych i chcą ułatwić sobie bożonarodzeniowy czas. Klienci firm cateringowych często decydują się złożyć zamówienie osobiście, ponieważ chcą najpierw zobaczyć i ocenić oferowane dania. Wiele restauracji proponuje szeroki wybór świątecznych potraw, zgodny z obwiązującymi trendami żywieniowymi: od dań fit, przez bezglutenowe, po tradycyjne. Najczęściej zamawiane są różne wersje pierogów, uszek do barszczu, krokietów, śledzi oraz sałatka jarzynowa.

Producenci zapewniają, że przygotowywane przez nich potrawy opierają się na domowych recepturach, a ich ceny są na każdą kieszeń i nie odbiegają znacząco od samodzielnego zrealizowania dań wigilijnych.

Ja uważam, że się opłaca. Obliczyłam wszystko - najdroższa jest ryba, bo kawałek kosztuje 18 złotych, ale już z migdałami, usmażony i gotowy – powiedziała Pani Krystyna Szostek-Radkowa, klientka firmy cateringowej.

Zobacz też:

Pyszny karp w galarecie – obowiązkowy na wigilijnym stole

Przepis na tradycyjną sałatkę jarzynową

Skuteczne sposoby na plamy po barszczu

Autor: Agata Polak

podziel się:

Pozostałe wiadomości