Wielkanocne rady Magdy Gessler!

Magda Gessler
Magda Gessler
Co zrobić już teraz, a co można odłożyć na później? Zobaczcie, jak przygotować się "na spokojnie" do Wielkanocy.

Na dwa tygodnie przed Wielkanocą tworzymy menu i spisujemy produkty, jakie będą nam potrzebne.

Przyda się chronologiczna lista zadań:

- kandyzowana skórka pomarańczowa i cytrynowa - dwa tygodnie przed Wielkanocą 

- cukier waniliowy - dwa tygodnie przed Wielkanocą 

- zakwas na żur - tydzień przed Wielkanocą 

- marynowanie mięs - trzy dni przed Wielkanocą

W Wielki Piątek - wielkie pieczenie

- baba drożdżowa

- sernik 

- ciasto na mazurki

W Wielką Sobotę – wielkie (przy)gotowanie

- żur 

- mięsa 

- kiełbasa 

- faszerowanie jajek 

- sosy 

- sałatka warzywna

W wielkanocną niedzielę przed śniadaniem

- jajka 

- sałaty 

- szparagi

Pamiętajcie: śniadanie wielkanocne nie jest Wigilią, nie ma sztywnych reguł :)

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości