Przepisy kulinarne

Wakacyjne śniadanie dla najmłodszych. Idealne przekąski dla dzieci i dorosłych

Przepisy kulinarne

Projekt Plaża - Sokołów

Tomasz Leśniak, kucharz polskie reprezentacji w piłce nożnej, na plaży we Władysławowie gotował dla równie wymagającej grupy, czyli dzieci. Co przygotować, by było szybko, smacznie i zdrowo? Tego dowiedział się Oliwier Janiak.

Śniadanie dla dzieci

Przyrządzanie posiłków dla najmłodszych rządzi się swoimi prawami. Musi być smacznie, zdrowo i różnorodnie. Tutaj z pomocą przychodzą Sokoliki.

- To linia produktów stworzona dla dzieci - wyjaśnił Tomasz Leśniak. - Mamy tutaj mini parówki z warzywami, do tego mamy club sandwicha z mini szynką drobiową również Sokolików, mini parówki w wersji piada, mini pasztecik, jest kolorowo - wyliczał.

Wśród licznych produktów znajdzie się również alternatywa dla mięsa m.in. wegańskie burgery z serii "Z gruntu dobre". Roślinne mięso mielone może posłużyć do przygotowania rozmaitych dań np. chilly sin carne, które można potraktować jako przekąskę lub cały posiłek.

Stek z kawą

Miłośnicy klasyki również znajdą coś dla siebie. W podróży świetnie sprawdzą się kabanosy. Z kolei podstawą doskonałego posiłku będą wyśmienite steki. Tomasz Leśniak zdradził swój nietypowy sposób na ich przyrządzenie. Otóż przed położeniem mięsa na grillu warto oprószyć je kawą.

- Daje fajny, delikatnie gorzkawy posmak, lekko słodkawy - wyjaśnił szef kuchni. - Mówię, że to idealne umami - dodał.

Zobacz materiał i zaczerpnij kulinarnych inspiracji prosto z Władysławowa.

Wszystkie odcinki Dzień Dobry TVN i Dzień Dobry Wakacje zobaczysz na Player.pl.

Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

Zobacz także:

Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry Wakacje

Pozostałe wiadomości