Tradycyjny żur. Gdzie smakuje najlepiej?
1 kwietnia 2015, 10:54
Aktualizacja: 1 kwietnia 2015, 19:40
Aktualizacja:
Beż żurku nie ma Wielkanocy. Dlatego tym razem nasz smakosz Mikołaj Rey, wybrał się w podróż, w poszukiwaniu perfekcyjnego smaku zupy przyrządzanej na zakwasie. Zawędrował aż do Myszyńca. Spotkał sie tam ze Stefanią Prusaczyk, która specjalnie dla Dzień Dobry TVN przygotowała żurek według tradycyjnej receptury. W czym twki wyjatkowość zabielanej zupy? Jak rozpoznać dobry zakwas? Dlaczego żurek gotuje się na dwóch rodzajach kiełbas i czym go doprawić?
Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN
Źródło: Dzień Dobry TVN
Podziel się
Podziel się
- Podziel się
- Tweetnij
- Wyślij znajomemu
Pozostałe wiadomości
Bądź z nami bliżej na
Dzień dobry!Jedno konto do wszystkich usług