Materiał promocyjny

Szymon Wydra w kuchni

W naszej kuchni gościliśmy dzisiaj Szymona Wydrę i Zbigniewa Suskiego, członków zespołu Carpe Diem.

„Sałatka Wydra ala tuńczyk”

Składniki:

1 puszka tuńczyka

30 dag sera żółtego

6 ugotowanych jajek

1 cebula lub por

majonez

Przygotowanie:

Białka z tych 6 jaj trzemy na tarce o grubych oczkach, następnie dodajemy ser żółty starty na takich samych grubych oczkach, później majonez, tak, aby pokryło ser, kolejno tuńczyk rozdrobniony z puszki, drobno posiekana cebula, znowu ser starty, kolejno znów na ser kładziemy majonez, i na drobniutkiej tarce, żółtko jaj.

Warstwy:

żółtka - na górze

majonez

ser

cebula

tuńczyk

majonez

ser żółty

białko - na spodzie

„Krwawa zemsta susła”

Składniki:

1 słoik suszonych pomidorów

1 główka czosnku

1 podwójna pierś z kurczaka

oliwa z oliwek

1 opakowanie makaronu (muszelki)

przyprawy (sól, pieprz itp.)

Przygotowanie:

Suszone pomidory i czosnek drobno pokroić, smażyć na patelni. Następnie dodać pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Wymieszać i smażyć razem. Podawać z makaronem.

„Koktajl of sens-nonsens”

Składniki:

1 opakowanie lodów śmietankowych

1 opakowanie mrożonych malin (rozmrożone)

mleko tłuste

świeża mięta

Przygotowanie:

Rozmrożone maliny, lody i mleko miksujemy w blenderze. Podawać w wysokich szklankach z listkami mięty.

Autor: Marek Węgrzyn

Źródło: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości