Materiał promocyjny

Studio Stodoła w kuchni DDTVN!

Magda Różczka, Patrycja Woy-Wojciechowska i Agnieszka Więdłocha razem z grupką rezolutnych dzieciaków w naszej kuchni! Zobaczcie, co udało im się przygotować?

Słodkie kulki daktylowe

Składniki:

Dwie garści daktyli

Dwie garści migdałów( mogą być uprzednio namoczone w mleku ryżowym)

1 łyżka kakao

Wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

Migdały i daktyle miksujemy na miałko. Łączymy je z kakao i ponownie miksujemy. Uzyskaną masę formujemy w małe kulki. Można je obtoczyć w wiórkach kokosowych, wtedy uzyskamy białą wersję słodkich, kakaowych kulek.

To doskonała alternatywa słodyczy. Poza tym dzieci lepią je własnymi rękami, więc bawią się przy tym świetnie.

Ciasteczka owsiane

Składniki:

Szklanka płatków owsianych

2 jajka

Rodzynki

Cynamon

Syrop z agawy lub melasa do posłodzenia

Sposób przygotowania:

Płatki owsiane łączymy z jajkami, dodajemy rodzynki i cynamon. Dosładzamy. Wyrabiamy małe ciasteczka z otrzymanej masy, następnie pieczemy w piekarniku na papierze pergaminowym.

Polenta- zdrowe śniadanie dla dzieciaków

Składniki

Kasza kukurydziana- 0,5 kilograma

Suszone morele

Kurkuma

Cynamon

Melasa buraczana

2 jabłka

2 gruszki

Masło

Szklanka wody

Sól

Sposób przygotowania:

Kaszę gotujemy w wodzie, dosalamy do smaku. Musi być gęsta. Dodajemy drobno pokrojone jabłka i gruszki. Całość doprawiamy cynamonem i kurkumą. Podajemy z odrobiną masła.

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości