Przepisy kulinarne

Roztańczona barmanka w kuchni "Dzień Dobry TVN"

Przepisy kulinarne

Aktualizacja:

Justyna Świerczyńska, to uczestniczka 3 edycji „You Can Dance”. Swoim tańcem podbiła serca jurorów programu, jednak niestety odpadła z show w trakcie warsztatów w Barcelonie. Justyna jest z zawodu barmanką i postanowiła pokazać nam swój kunszt.

„Exotic Cream”

20 ml śmietany 18%

20ml syropu klonowego

20 ml syropu truskawkowego

80 ml soku ananasowego.

80 ml zimnego mleka

Kilka truskawek do przyozdobienia

Przygotowanie:

Wszystkie składniki mieszamy w shakerze z kostkami lodu. Przelewamy zawartość przez sitko barowe do szklanki (najlepiej typu longer) z kilkoma kostkami lodu. Przyozdabiamy truskawką (nadziewamy ją na szpadkę, którą stosuje się do dekoracji przyrządzanego koktajlu)

„Swimming Pool”

20 ml blue curacao

20 ml syropu kokosowego

20 ml śmietany

140 ml soku ananasowego

Kawałki ananasa

Wiśnie koktajlowe

Przygotowanie:

Wszystkie składniki mieszamy w shakerze z kostkami lodu. Przelewamy zawartość shakerze przez sitko barowe do szklanki (najlepiej typu sancy) z kilkoma kostkami lodu. Przyozdabiamy kawałkami ananasa i wiśniami koktajlowymi (nadziewamy je na szpadki, które stosuje się do dekoracji przyrządzanych koktajli nadziewając na nie kawałki owoców).

„Anita’s Love”

40ml syropu bananowego

80 ml nektaru z marakui

60 ml soku ananasowego

20 ml śmietany

Banan

Kilka truskawek

Przygotowanie:

Wszystkie składniki mieszamy w shakerze z kostkami lodu. Przelewamy zawartość shakera przez sitko barowe do szklanki (najlepiej typu longer) z kilkoma kostkami lodu. Przyozdabiamy kawałkami banana i truskawką (nadziewamy je na szpadki, które stosuje się do dekoracji przyrządzanych koktajli, nadziewając na nie kawałki owoców).

„Coco mint”

20ml syropu miętowego

20 ml syropu kokosowego

10 ml soku cytrynowego

80 ml soku pomarańczowego

80 ml soku ananasowego

Świeża mięta,

Wiśnie koktajlowe

Przygotowanie:

Wszystkie składniki mieszamy w shakerze z kostkami lodu. Przelewamy zawartość shakera przez sitko barowe do szklanki (najlepiej typu sancy) z kilkoma kostkami lodu. Przyozdabiamy wiśniami koktajlowymi i świeżą miętą.

„Red fruits”

20 ml grenadiny

60 ml soku z czerwonych winogron

60 ml nektaru wiśniowego

60 ml nektaru z borówki.

Kilka borówek,

Troszkę winogron

Wiśnię koktajlowe.

Przygotowanie:

Wszystkie składniki mieszamy w shakerze z kostkami lodu. Przelewamy zawartość shakera przez sitko barowe do szklanki (najlepiej szkło podobne do tego w czy serwujemy martini) z kilkoma kostkami lodu. Przyozdabiamy borówkami, winogronami i wiśnią koktajlową.

Autor: Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

Pozostałe wiadomości