Cheeseburgery z serem pleśniowym według przepisu Piotra Kucharskiego

Cheeseburger z serem pleśniowym i frytkami
Cheeseburger z serem pleśniowym
Źródło: Susssan/Getty Images
Burgery to zdecydowanie jeden z najpopularniejszych fast foodów. Przygotowane samodzielnie są jednak o wiele zdrowsze a także smaczniejsze. W kuchni Dzień Dobry TVN cheeseburgery z serem pleśniowym przygotował Piotr Kucharski.

Cheeseburgery z serem pleśniowym - lista składników

  • 600 g mielonej na grubych oczkach wołowiny
    • sól i pieprz
      • 8 plasterków sera Lazur z niebieską pleśnią
        • 8 kromek maślanego pieczywa
          • 4 małe sałaty rzymskie
            • oliwa z oliwek
              • duży pomidor malinowy

                Jak przygotować cheeseburgera z serem pleśniowym?

                Wołowinę dopraw solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj i uformuj cztery kotlety.

                Rozgrzej patelnię grillową i opiecz z każdej strony pieczywo.

                Sałatę rzymską przekrój wzdłuż na połowę. Skrop oliwą z oliwek i usmaż przez chwilę z obu stron.

                Na końcu usmaż burgery, po usmażeniu jednej strony ułóż na nich plasterki sera, pozwól im się rozpuścić.

                Na czterech kromkach pieczywa ułóż plaster pomidora, na nim ułóż burgery a na końcu sałatę. Przykryj drugą kromką chleba.

                Zobacz także:

                Autor: Piotr Kucharski

                Źródło zdjęcia głównego: Susssan/Getty Images

                podziel się:

                Pozostałe wiadomości