Pierożki z warzywami zawijane w papier ryżowy. Przepis na prostą i szybką przekąskę, która Cię zaskoczy

Papier ryżowy
Papier ryżowy
Źródło: SGAPhoto/Getty Images
W kuchni Dzień Dobry TVN królują warzywa, które usprawniają pracę wątroby. Z tej okazji Jasiek Kuroń pokazał, jak przygotować szybką i efektowną przekąskę - pierożki z warzywami zawijane w papier ryżowy. Sprawdź, jak zrobić to pyszne danie.

Pierożki z warzywami zawijane w papier ryżowy - przepis krok po kroku

Składniki:

  • szklanka ugotowanego ryżu
    • ugotowany na parze brokuł
      • upieczona pierś z kurczaka
        • ½ szklanki zielonego groszku
          • łyżka sosu sojowego
            • ½ łyżeczki mielonych ziaren kolendry
              • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
                • ½ łyżeczki czarnuszki
                  • ½ posiekanej zielonej papryki
                    • 10 arkuszy papieru ryżowego

                      Sposób przygotowania pierożków w papierze ryżowym

                      1. Wszystkie składniki wymieszaj. Dopraw sosem sojowym, kolendrą oraz czarnuszką.
                        1. Arkusz papieru ryżowego włóż na parę sekund do wody. Ułóż na desce i wyłóż farsz.
                          1. Zawiń tworząc pierożek i smaż na suchej patelni do równomiernego zrumienienia.

                            Zobacz także:

                            Autor: Teofila Siewko

                            Źródło: Jasiek Kuroń

                            Źródło zdjęcia głównego: SGAPhoto/Getty Images

                            podziel się:

                            Pozostałe wiadomości