Materiał promocyjny

Oddajemy głos rybom!

Polacy nie kupują ryb wcale albo kupują ich niewiele. Nie doceniamy ich walorów zdrowotnych. W kuchni Dzień Dobry TVN szef kuchni restauracji La Iberica Jose Perez Diaz przygotował najsmaczniejsze potrawy z owoców morza.

Są źródłem białka, fosforu selenu. Sprawdziliśmy w 3 miastach Polski, w Krakowie, Gdańsku i Warszawie, jak wygląda spożycie ryb?

Zdjęcie: Bartosz Krupa / East News

DORADA A LA SAL CON ENSALADA DE PATATAS PARA DOS PERSONAS - DORADA W SOLI Z ŚRÓDZIEMNOMORSKĄ SAŁATKĄ ZIEMNIACZANĄ DLA DWÓCH OSÓB

Składniki:

1 kg dorady

ok. 1,5 kg sól morska

czosnek

cytryna

rozmaryn

oliwa z oliwek

ŚRÓDZIEMNOMORSKA SAŁATKA ZIEMNIACZANA

Składniki:

300g ziemniaków

1 szt. czerwonej cebuli

szafran

sól

pieprz czarny

papryka piquillo

oliwki

pomarańcza

oliwa z oliwek

ocet winny

MEJILLONES A LA IBERICA - MAŁŻE A LA IBERICA

Składniki:

1 kg świeżych małż

czosnek

świeże pomidory

liść laurowy

sól

pieprz czarny

oliwa z oliwek

kolendra

słodka hiszpańska papryka suszona

białe wino

Autor: Izabela Wodzińska

Źródło: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości