Materiał promocyjny

Mikołajkowy kotlet

Zaczynali od umieszczania filmików na jednym z portali internetowych, teraz prowadzą własny serwis. Mają rzesze wiernych fanów. W tym roku zabrali swoich widzów na dwumiesięczne wakacje kulinarne, podczas których gotowali, jedli i dzielili się swoimi inspiracjami. W Dzień Dobry TVN opowiedzieli o swojej pasji, dla której postawili wszystko na jedną kartę, rzucili pracę w korporacjach, a teraz nie wychodzą z kuchni. I są szczęśliwi.

Kuchnia na Mikołajki.

Trufelki śnieżne

Składniki:

200 g pokruszonych ciastek

ok. 80-100 g twarożku

100 g czekolady roztopionej

wiórki kokosowe

Przygotowanie:

Ciastka kruszę, mieszam z twarożkiem i czekoladą, wyrabiam masę i formuję kulki. Kulki obtaczam w wiórkach kokosowych. Chowam do lodówki by się schłodziły.

Kurczak z ziemniakami

Składniki:

ok. 600 g podudzi kurczaka

1-1,5 kg ziemniaków

3 łyżki oleju

3 łyżki miodu

1 łyżeczka pieprzu

sól

sól ziołowa

Przygotowanie:

Podudzia kurczaka obtaczam w marynacie przygotowanej z oleju, miodu i przypraw, wkładam do naczynia, dodaję do tego ziemniaki posypane solą ziołową. Zapiekam w nagrzanym do 180C piekarnika przez 1 godzinę.

Kisiel żurawinowy

Składniki:

1/2 szklanki żurawiny

1 szklanka wody

3 łyżeczki cukru

1 łyżka mąki ziemniaczanej

Przygotowanie:

Podgrzewam żurawinę z połową wody i cukrem, w drugiej połowie wody rozrabiam mąkę, dodaję do zagotowanej żurawiny i mieszam. Podaję póki gorące.

Autor: Izabela Wodzińska

Źródło: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości