Mięsne przysmaki na kilka sposobów. Co można wyczarować z parówek i kiełbasek?
Olivier Janiak wraz z miasteczkiem Projektu Plaża zagościł w Kołobrzegu. Nad morzem dziennikarz spotkał się z kucharzem reprezentacji Polski w piłce nożnej – Tomaszem Leśniakiem, który pokazał, jakie pyszności przygotował z produktów Sokołów.
Dania z myślą o najmłodszych
Na kołobrzeskiej plaży Tomasz Leśniak przygotował kilka przysmaków dla turystów. Wśród potraw znalazły się także takie, które spokojnie spożywać mogą najmłodsi wczasowicze.
- Sokoliki to jest linia przygotowana z myślą o dzieciach, 90 procent mięsa, bez konserwantów, fajne, bez osłony, łatwe do zrobienia. Linia sokolików ma teraz nowość, mini paróweczki z szynką – powiedział kucharz.
Parówki na kilka sposobów
Nasz kucharz udowodnił, że w przypadku mięsnych przekąsek liczy się kreatywność. Sam przygotował bowiem parówki w tempurze, grillowane frankfurterki, szaszłyki z dodatkiem kiełbasek.
- Na grillu mamy frankfurterki, są surowe i wędzone. Można robić je także w wodzie. Na patelni mamy kiełbasę z Kociewskiej Wędzarni - dodał.
Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.
Zobacz także:
Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN
Podziel się
Podziel się
- Podziel się
- Tweetnij
- Wyślij znajomemu