Przepisy kulinarne

#fastgood w domowym zaciszu

Przepisy kulinarne

Reporter:
Adrianna Kowalczyk
mat. prasowe Frosta Mexicana

„Szybkie jedzenie” kojarzy się nam, dorosłym, jednoznacznie: złapane gdzieś w biegu niezdrowe przekąski, które choć na chwilę zaspokoją głód. Nikt nie sprawdza pochodzenia ani jakości składników, z których zostały przygotowane, są jednak w miarę sycące i dostępne „od ręki”. Wiele osób nie ma przecież czasu na przygotowywanie posiłków samodzielnie w domu. A co, gdyby okazało się, że stworzenie zdrowego i smacznego, pełnowartościowego obiadu w domowym zaciszu zajmuje tylko kilka minut?

Szybko, smacznie i zdrowo

Gdyby wskazać wartości, które są dla nas obecnie najcenniejsze – zdrowie i czas z pewnością znalazłyby się w zestawieniu wysoko. Dlatego właśnie coraz chętniej sięgamy po rozwiązania, które nie tylko pozwolą nam zaoszczędzić kilka chwil na odpoczynek, ale także takie, które sprawią, że będziemy czuli się lepiej. Nic dziwnego, że coraz więcej osób odchodzi od „tradycyjnego” gotowania, które nie tylko wymaga często wielu godzin spędzonych w kuchni, ale także przynosi niesatysfakcjonujące rezultaty. Szukają szybszych rozwiązań, które ułatwią cały proces, ale jednocześnie będą smaczne i zdrowe. I choć wydawać by się mogło, że efekt ten będzie trudny do osiągnięcia, z pomocą przychodzi marka FRoSTA, która stworzyła program 100% naturalnego smaku. Co to oznacza w praktyce? W ich daniach próżno szukać niezdrowych dodatków, jak wzmacniacze smaku, barwniki i aromaty. Wyjątkowy, niepowtarzalny, a przede wszystkim, prawdziwy smak specjaliści uzyskują sięgając po najwyższej jakości składniki: świeży nabiał, zioła i sosy, nad recepturą których pracują szefowie kuchni. Słowem – domowe dania w zaledwie kilka minut.

Kulinarna podróż z marką FRoSTA

Jeśli sądzisz, że zdrowe, smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu dania muszą być nudne, to… nic bardziej mylnego. Eksperci marki FRoSTA stworzyli unikatowe receptury, dzięki którym w dosłownie kilka minut przeniesiesz się do wybranego zakątka świata. Mexican chicken, czyli kurczak z ryżem i warzywami z pewnością podbije serca miłośników pikantnej kuchni z Ameryki Środkowej. Każdy, kto ma ochotę na kulinarną wyprawę na tropikalne plaże Riviera Maya, będzie potrzebował na to zaledwie 12 minut – właśnie tyle zajmuje przygotowanie tego wyjątkowego dania w domowym zaciszu. Skład? Jak zawsze w przypadku FRoSTY: prosty! Ryż, warzywa (w tym pomidory, fasola szparagowa, czerwona papryka, fasola czerwona i kukurydza), pierś z kurczaka, przecier pomidorowy, pasta paprykowa sambal oelek, do tego olej słonecznikowy i przyprawy (dzięki nim nawet początkujący adepci sztuki kulinarnej nie muszą się martwić o to, czy przygotowane przez nich danie będzie smaczne): czosnek, sól, papryka mielona, pieprz kajeński i kumin. W niecały kwadrans twoje podniebienie znajdzie się na Półwyspie Jukatan, czyli, mówiąc wprost, w raju.

Oczywiście dla tych, których nie porwała meksykańska fiesta marka FRoSTA przygotowała inne propozycje, w tym wyprawę na drugi koniec świata. Asian rice , czyli nic innego, jak danie z fantastycznym, soczystym kurczakiem i warzywami (groszek, marchew, por, kiełki fasoli mung, kapusta włoska, cebula, pędy bambusa) z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom smaków tamtego rejonu. W składzie, obok wymienionych już składników: wiórki kokosowe, kurkuma, kmin rzymski, czosnek, kolendra, gorczyca, pieprz kajeński, koper włoski i kozieradka. Ile trwa wyprawa po azjatyckie dania? 9 minut. To prawdziwy, domowy #fastgood.

Reporter: Adrianna Kowalczyk

Źródło zdjęcia głównego: mat. prasowe

Pozostałe wiadomości