Egg sandwich z przepisu Mateusza Zielonki

Club sandwich
Club sandwich
Źródło: Karolina Rybińska
Pyszne kanapki z jajkami i wędzoną rybą to idealne pierwsze i drugie śniadanie. Można je zjeść w domu albo zabrać do szkoły czy pracy. Sprawdź autorski przepis Mateusza Zielonki na egg sandwich, który przygotował w Dzień Dobry TVN. 

Egg sandwich Mateusza Zielonki - przepis krok po kroku

Składniki:

  • brio lub miękkie pieczywo tostowe,
    • jajka typu „0” 12 szt.,
      • pstrąg wędzony filet 300 g,
        • jogurt naturalny 200 ml,
          • masło 200 g,
            • olej winogronowy 200 ml,
              • ziemniaki truflowe fioletowe 300 g,
                • cebula szalotka 4 szt.,
                  • kapary 50 g,
                    • Pieczarka portobello 2 szt.,
                      • papryka pieczona bez skory 100 g,
                        • musztarda sarepska,
                          • chrzan korzeń,
                            • chrzan w słoiki,
                              • cytryna 2 szt.,
                                • oliwa z oliwek,
                                  • szczypiorek.

                                    Sposób przygotowania egg sandwich

                                    1. Robimy majonez z 2 żółtek, musztardy, soku z cytryny, startego chrzanu, cukru, roztopionego masła i oleju winogronowego.
                                      1. Wszystkie składniki kroimy drobno i umieszczamy w misce.
                                        1. Mieszamy z majonezem, jogurtem, oliwa z oliwek, sokiem z cytryny, sól pieprz do smaku.
                                          1. Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek.
                                            1. Jajka gotujemy przez 6,5 min obieramy ze skorupki układamy na kromce broszki dodajemy pastę i nakrywamy druga kromka.
                                              1. Zawijamy w papier śniadaniowy i kroimy na pół.

                                                Zobacz także:

                                                Źródło: Mateusz Zielonka

                                                Źródło zdjęcia głównego: Karolina Rybińska

                                                podziel się:

                                                Pozostałe wiadomości