Burrito z szarpaną wieprzowiną z przepisu Piotra Kucharskiego
16 maja 2022, 7:59
- Autor:
- TeofilaSiewko
- Źródło:
- Piotr Kucharski
Co można przygotować z pieczonej karkowiny? W Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przyrządził pyszne i proste burrito z szarpaną wołowiną. Idealnie nada się na obiad i drugie śniadanie. Sprawdź przepis i zobacz, jak zrobić to danie.
Burrito z szarpaną wieprzowiną - przepis krok po kroku
Składniki:
- 250-300 g ugotowanego ryżu basmati,
- około 300 g szarpanej karkówki (przepis znajdziesz tutaj: Wolno pieczona karkówka według Piotra Kucharskiego),
- czosnek niedźwiedzi,
- 8 zielonych szparagów,
- 4 tortille,
- 4 łyżki kwaśnej śmietany plus porcja do podania,
- 4 łyżki tartego sera cheddar.
Sposób przygotowania burrito z szarpaną wieprzowiną
- 1Ryż wymieszać z karkówką w proporcjach 1:1. Szparagi podpiec w piekarniku lub podsmażyć na patelni.
- 2Środek tortilli posmarować łyżką śmietany, nałożyć farsz, szparagi, posypać serem i posiekanym czosnkiem niedźwiedzim.
- 3Zwinąć tortillę, ułożyć na patelni, opiekać przez kilka minut z każdej strony.
- 4Podawać z kwaśną śmietaną.
Zobacz także:
Autor:Teofila Siewko
Źródło: Piotr Kucharski
Źródło zdjęcia głównego: Jerzy Dudek/East News
Podziel się
Podziel się
- Podziel się
- Tweetnij
- Wyślij znajomemu
Polecane w Przepisy kulinarne
Pozostałe wiadomości