Burrito z szarpaną wieprzowiną z przepisu Piotra Kucharskiego

Burrito w kuchni Dzień Dobry TVN
Burrito z szarpaną wieprzowiną z przepisu Piotra Kucharskiego
Źródło: Jerzy Dudek/East News
Co można przygotować z pieczonej karkowiny? W Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przyrządził pyszne i proste burrito z szarpaną wołowiną. Idealnie nada się na obiad i drugie śniadanie. Sprawdź przepis i zobacz, jak zrobić to danie.

Burrito z szarpaną wieprzowiną - przepis krok po kroku

Składniki:

  • 250-300 g ugotowanego ryżu basmati,
    • około 300 g szarpanej karkówki (przepis znajdziesz tutaj: Wolno pieczona karkówka według Piotra Kucharskiego),
      • czosnek niedźwiedzi,
        • 8 zielonych szparagów,
          • 4 tortille,
            • 4 łyżki kwaśnej śmietany plus porcja do podania,
              • 4 łyżki tartego sera cheddar.

                Sposób przygotowania burrito z szarpaną wieprzowiną

                1. Ryż wymieszać z karkówką w proporcjach 1:1. Szparagi podpiec w piekarniku lub podsmażyć na patelni.
                  1. Środek tortilli posmarować łyżką śmietany, nałożyć farsz, szparagi, posypać serem i posiekanym czosnkiem niedźwiedzim.
                    1. Zwinąć tortillę, ułożyć na patelni, opiekać przez kilka minut z każdej strony.
                      1. Podawać z kwaśną śmietaną.

                        Zobacz także:

                        Autor: Teofila Siewko

                        Źródło: Piotr Kucharski

                        Źródło zdjęcia głównego: Jerzy Dudek/East News

                        podziel się:

                        Pozostałe wiadomości