Przepisy kulinarne

Burrito z szarpaną wieprzowiną z przepisu Piotra Kucharskiego

Przepisy kulinarne

Autor:
Teofila
Siewko
Źródło:
Piotr Kucharski
Burrito w kuchni Dzień Dobry TVN
Jerzy Dudek/East NewsBurrito z szarpaną wieprzowiną z przepisu Piotra Kucharskiego

Co można przygotować z pieczonej karkowiny? W Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przyrządził pyszne i proste burrito z szarpaną wołowiną. Idealnie nada się na obiad i drugie śniadanie. Sprawdź przepis i zobacz, jak zrobić to danie.

Burrito z szarpaną wieprzowiną - przepis krok po kroku

Składniki:

  • 250-300 g ugotowanego ryżu basmati,
  • około 300 g szarpanej karkówki (przepis znajdziesz tutaj: Wolno pieczona karkówka według Piotra Kucharskiego),
  • czosnek niedźwiedzi,
  • 8 zielonych szparagów,
  • 4 tortille,
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany plus porcja do podania,
  • 4 łyżki tartego sera cheddar.

Sposób przygotowania burrito z szarpaną wieprzowiną

  1. 1Ryż wymieszać z karkówką w proporcjach 1:1. Szparagi podpiec w piekarniku lub podsmażyć na patelni.
  2. 2Środek tortilli posmarować łyżką śmietany, nałożyć farsz, szparagi, posypać serem i posiekanym czosnkiem niedźwiedzim.
  3. 3Zwinąć tortillę, ułożyć na patelni, opiekać przez kilka minut z każdej strony.
  4. 4Podawać z kwaśną śmietaną.

Zobacz także:

Autor:Teofila Siewko

Źródło: Piotr Kucharski

Źródło zdjęcia głównego: Jerzy Dudek/East News

Pozostałe wiadomości