Materiał promocyjny

"Biba" z babcią Haliną robią racuchy!

Wszystkie swoje występy w programie "X Factor" dedykował babci. To ona towarzyszyła mu podczas występów na żywo, była jego najwierniejszą fanką, najsilniej przeżywała jego odejście z programu. Do kuchni Dzień Dobry TVN Paweł "Biba" Binkieiwcz i Halina Binkiewicz, prosto z Grójca przywieźli aromatyczne jabłka, z których to miasto słynie.

Zdjęcie: Michał Wargin/ East News

Grójecka zupa jabłkowa

Składniki:

Kilogram jabłek

Śmietana do zupy

Cukier

Mąka

Makaron łazanki lub tagiatelle

Cynamon

Sposób przygotowania:

W dużym garnku gotujemy wodę, do której wrzucamy obrane ze skórki i pokrojone w kosteczkę jabłka. Gotujemy do miękkości a następnie przecieramy przez sito. Ponownie gotujemy. Na koniec zagęszczamy mąko, dodajemy śmietanę i cukier do smaku. Całość podajemy z makaronem. Można posypać cynamonem.

Uwaga- zupa smakuje świetnie także z młodymi ziemniaczkami. Muszą być ugotowane oddzielnie.

Racuchy Babci Halinki

Składniki:

Jabłka

Jajka

Mąka

Sól

Cukier

Mleko

Cukier puder

Sposób przygotowania:

Jabłka obieramy ze skórki i trzemy na tarce. W misce mieszamy mąkę z wodą i mlekiem oraz jajkiem. Dodajemy jabłka. Całość wyrabiamy łyżką aż do uzyskania dość płynnego, lekkiego ciasta. N patelni rozgrzewamy oliwę. Smażymy racuchy na rumiano. Podajemy posypane cukrem pudrem. Pycha!

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości