Jak mądrze rozszerzać dietę dziecka?
Rozszerzanie diety dziecka o składniki roślinne w ciekawy, bezpieczny i smaczny sposób to zagadnienie, które niektórym mamom dosłownie spędza sen z powiek. Wiele z nich zastanawia się, jak rozpoznać warzywa najwyższej jakości tak, aby dawać dzieciom to, co najlepsze. Część mam, tak jak Marta, bohaterka naszego materiału, decyduje się na samodzielną uprawę – wtedy mają pewność, że na talerz malucha trafiają zdrowe jarzyny, uprawiane w ekologiczny sposób. Niestety, nie wszyscy mają taką możliwość. Eksperci marki Gerber dokładnie przyjrzeli się więc bogactwu świata roślin i stworzyli dania dostarczające najmłodszym ważne składniki odżywcze, w tym cenne białko roślinne. Posiłki są w 100% oparte na składnikach roślinnych: warzywach, zbożach i strączkach. Jak podkreślają twórcy linii Gerber Plant-tastic, chcieli, żeby w diecie dzieci znalazło się to, co dla nich naprawdę dobre, a dodatkowo korzystne dla planety. Do dań trafiły więc m.in. kolorowe warzywa, pełnoziarnisty makaron, kasza jęczmienna i bulgur – wszystko uprawiane z zachowaniem wymagających ekologicznych standardów. Razem tworzą wyjątkowe połączenia smaków, które dzieci pokochają.
Produkty Gerber Plant-tastic wprowadzają maluchy do wspaniałego świata roślinnych posiłków -źródła białka roślinnego, które natura może zaoferować oraz innych składników odżywczych niezbędnych w zrównoważonej i zdrowej diecie.
Plant-tastic: unikalna kompozycja warzyw, zbóż i nasion roślin strączkowych
Żeby zapewnić maluchom urozmaicone posiłki marka Gerber opracowała zbilansowane organiczne dania roślinne skomponowane z wysokiej jakości składników. Smaczne obiadki stworzone z myślą o najmłodszych ułatwiają wprowadzanie nowych składników do diety malucha - dzięki temu już od najmłodszych lat może doceniać smak roślin i czerpać z nich to, co dobre.
W linii GERBER Organic Plant-tastic znalazło się 6 posiłków w słoiczkach dla dzieci po 8. i 12. miesiącu życia. Dzięki zróżnicowanym, unikatowym recepturom dziecko będzie mogło z radością odkrywać kolejne smaki, jednocześnie czerpiąc korzyści płynące ze zdrowej diety.