Maciej Dowbor zdradził przepis na popisowe danie. "Tym razem wersja kryzysowo-pandemiczna"

Maciej Dowbor
Bartosz Krupa/East News
Maciej Dowbor udowadnia, że nawet nie mając kulinarnego talentu, można wyczarować w kuchni cuda. Prezenter przedstawił pomysł na szybkie, proste i tanie danie dla całej rodziny. Co jest jego przysmakiem?

Maciej Dowbor udowadnia, że nawet nie mając kulinarnego talentu, można wyczarować w kuchni cuda. Prezenter przedstawił pomysł na szybkie, proste i tanie danie dla całej rodziny. Co jest jego przysmakiem?

Maciej Dowbor w kuchni

Maciej Dowbor pochwalił się w mediach społecznościowych nowym odkryciem. Dziennikarz opublikował w sieci zdjęcie z patelnią makaronu i przyznał, że nawet takie „antytalenty” kulinarne jak on, są w stanie wyczarować coś pysznego. Maciej w zabawny sposób dodał, że w jego kuchni liczy się przede wszystkim to, aby posiłki był szybkie, duże, sycące i tanie.

- Co tam Amaro, Gessler, Wachowicz czy Pascal!! Co tam gwiazdki Michelin!! Na Waszych oczach rodzi się światowa gwiazda kulinarnych ekscesów!  Zgodnie ze staropolskim zwyczajem w mojej kuchni najważniejsze jest, aby klient miał to, na czym zależy mu najbardziej - ma być szybko, dużo, sycąco, tanio i koniecznie musi idealnie pasować do keczupu. Bo danie bez keczupu i ewentualnie maggi to nie jest danie godne dobrej polskiej jadłodajni – rozpoczął Maciej.

W dalszej części Maciej zdradził, że w dniu, w którym w domu zabrakło obiadu, postanowił kolejny raz zrobić swoje popisowe penne z tuńczykiem. Tym razem w wersji kryzysowo-pandemicznej, czyli bez kaparów. Co więcej, dziennikarz podkreślił, że zastanawia się nad tym, aby rozpocząć w sieci cykl kulinarny. W ten sposób prezenter mógłby pokazywać, że nawet osoby, które nie mają talentu do gotowania, są w stanie upichcić coś dobrego.

Z braku obiadu na chacie dziś znów wjechało moje popisowe penne z tuńczykiem. Tym razem wersja kryzysowo-pandemiczna w obliczu wysokiej inflacji (czyt. bez kaparów, bo nie mogłem znaleźć). Poważnie zastanawiam się nad serią gastro, w której takie antytalenty kulinarne jak ja będą mogły nauczyć się robienia prostych jak drut i szybkich dań, z tego co akurat znajdzie się w lodówce i szafkach kuchennych. Takie gotowanie dla opornych! Wchodzicie w to?
- dodał.

Fani zainteresowani nowym cyklem

Pod postem Macieja pojawiło się wiele komentarzy. Fani przyznali, że z miłą chęcią będą oglądać wyczyny kulinarne dziennikarza. Jedna z osób zasugerowała nawet nazwę pierwszego sezonu. Internauci z wielką ciekawością pytali również o dokładny przepis na makaron z tuńczykiem i suszonymi pomidorami.

- "Proponuję nazwę sezonu 1 "Przypalaj z Dowborem", "Kup termomiks staniesz się Mistrzem potraw nie możliwych" - pisali fani.

Zobacz wideo:

”Domówka u Dowborów” wystawiona na WOŚP
Źródło: Dzień Dobry TVN

Zobacz także:

Autor: Nastazja Bloch

podziel się:

Pozostałe wiadomości