Gorące tematy

Aromaty spożywcze

Gorące tematy

Aktualizacja:

Rynek produktów spożywczych to dla zwykłego konsumenta dżungla. Co wybrać, co jest lepsze, bardziej wartościowe i zdrowsze? Towar na półkach kusi nie tylko wyglądem, ale i zapachem. Można powiedzieć, że w pierwszej kolejności jemy nosem. Gościem DDTVN był Jan Stradowski, szef działu nauki "Focus", Joanna Czerniawska- Far, psycholog oraz Łukasz Dzieran, Jan Nawrocki i Aneta Kopiczko z Chemicznego Koła Naukowego "Flogiston".

Jaką rolę odgrywa węch przy wyborze produktów spożywczych? Dlaczego coraz więcej produktów przestaje mieć cokolwiek wspólnego z prawdziwą żywnością? Czy producenci informują o używaniu sztucznych zamienników? Czym jest aromamarketing?

  • 30 lat doświadczenia
  • Od 2014 roku z misją w Ukrainie, z biurem pomocowym w Kijowie
  • Opiera się na 4 zasadach: humanitaryzmu, bezstronności, neutralności i niezależności
  • Regularnie publikuje raporty finansowe ze swoich działań

Autor: Katarzyna Chrzanowska-Kozioł

Pozostałe wiadomości