Przepisy kulinarne

Zdrowe i kolorowe koktajle

W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała pyszne i pełne witamin koktajle z sezonowych warzyw i owoców. Co powiecie na koktajl pietruszkowy, wiosenny koktajl z truskawkami i bananami lub koktajl jagodowy z granatem?

KOKTAJL PIETRUSZKOWY

Składniki:
Sok z dwóch pomarańczy
Pęczek zielonej pietruszki
2 dojrzałe kiwi


Przygotowanie:
Kiwi obierz ze skóry, wyciśnij sok z pomarańczy. Całość umieść w blenderze i zmiksuj na gładki koktajl. Wypijaj rano przez dwa tygodnie, by oczyścić wątrobę i nerki.

WIOSENNY KOKTAJL NA ŚNIADANIE Z BABKĄ PŁESZNIK

Składniki:
2 łyżki babki płesznik (inaczej błonnik witalny)
250 g truskawek obranych z szypułek
1 banan
200 ml kefiru

Przygotowanie:
Zmiksuj truskawki z bananem i kefirem. Przelej do szklanki i wymieszaj z babką płesznik. Odczekaj chwilę by babka napęczniała, około 10 minut i koktajl jest gotowy do wypicia.

KOKTAJL JAGODOWY Z DODATKIEM GRANATU

Składniki:
1 szklanka borówek amerykańskich
2 łyżki jagód Goji
1/2 szklanki pestek granatu
1/2 szklanki otrębów owsianych
1 szklanka mleka kokosowego
1 łyżeczka mielonego lnu

Przygotowanie:
Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj w blenderze.

Źródło: Dzień Dobry TVN |
Co sądzisz o tym artykule?
47
4
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0