Przepisy kulinarne

Zdrowa kuchnia Anny Kalaty

Wiosenne łódeczki, szaszłyki i owoce z czekoladą! W kuchni Dzień Dobry TVN przepisy na pyszne i zdrowe potrawy zaprezentowała Anna Kalata!

Zdjęcie: Piotr Bławicki / East News

 

 

Przystawka: Wiosenne łódeczki

Składniki:
ogórki  świeże długie 2 szt.
jajko 1 szt.
2 plasterki szynki drobiowej
jogurt naturalny
pomidor
rzodkiewki
szczypiorek
koperek
natka
pieczywo ciemnie

Danie główne: Szaszłyki z łososia z pieczarkami podawane z surówką z kapusty pekińskiej

Składniki do szaszłyków:
600 g świeżego łososia
500 g pieczarek
Ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
sól,
majeranek
cytryna
patyczki do szaszłyków

Składniki do surówki:
kapusta pekińska średnia
por 1 szt.
pomidory 2 szt.
ogórki małosolne 4 szt.
natka pietruszki
koperek
sól

Deser Ani Kalaty (idealny na dietę)

Składniki:
truskawki 200 g
winogrona białe 200 g
kiwi 2 szt.
jabłko 2 szt.
czekolada gorzka

Źródło: Dzień Dobry TVN |
Co sądzisz o tym artykule?
57
6
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0