Zdrowa kuchnia Anny Kalaty

Wiosenne łódeczki, szaszłyki i owoce z czekoladą! W kuchni Dzień Dobry TVN przepisy na pyszne i zdrowe potrawy zaprezentowała Anna Kalata!

Zdjęcie: Piotr Bławicki / East News

Przystawka: Wiosenne łódeczki

Składniki:

ogórki świeże długie 2 szt.

jajko 1 szt.

2 plasterki szynki drobiowej

jogurt naturalny

pomidor

rzodkiewki

szczypiorek

koperek

natka

pieczywo ciemnie

Danie główne: Szaszłyki z łososia z pieczarkami podawane z surówką z kapusty pekińskiej

Składniki do szaszłyków:

600 g świeżego łososia

500 g pieczarek

Ząbek czosnku

2 łyżki oliwy

sól,

majeranek

cytryna

patyczki do szaszłyków

Składniki do surówki:

kapusta pekińska średnia

por 1 szt.

pomidory 2 szt.

ogórki małosolne 4 szt.

natka pietruszki

koperek

sól

Deser Ani Kalaty (idealny na dietę)

Składniki:

truskawki 200 g

winogrona białe 200 g

kiwi 2 szt.

jabłko 2 szt.

czekolada gorzka

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości