Przepisy kulinarne

Warzywna kuchnia z Edytą Herbuś

Witold Szmańda na co dzień mieszka i pracuje w Hollywood. Piękne sylwetki Heidi Klum, Keanu Reevesa czy idealnie płaski brzuch tuż po ciąży Alicji Bachledy- Curuś - to jego dzieło. Jest nie tylko trenerem gwiazd, ale także dietetykiem. Mówi o sobie, że ma bzika na punkcie zdrowia. Czy zaraził nim swoją przyjaciółkę Edytę Herbuś?

Zdjęcie: Tomasz Urbanek/ East News

Sok owocowy
Ananas
Grejpfrut
Jabłko
Gruszka
Olej Migdałowy

Owoce myjemy, a następnie wyciskamy w specjalnej wyciskarce do owoców. Soki podajemy w kieliszkach do wina.

Sałatka owocowa
Ananas
Pomarańcza
Banan
Kiwi
Borówki-Jagody
Orzechy włoskie

Owoce kroimy na cząstki, mieszamy w szklanej salaterce z orzechami.

Sok Warzywny Zielony
Ogórek
Seler naciowy
Jarmuż
Pietruszka
Jabłko zielone
Cytryna

Sok Warzywny Czerwony
Burak
Marchew
Seler korzeń
Jabłko
Cytryna

Salata wegetariańska z kaszą jaglana i tofu
Pietruszka 4-5 pęczków
Kolendra
Koperek
Szczypiorek
Pomidor
Ogórek
Cytryna
Oliwa z oliwek
Kasza jaglana – 250 g.
Tofu- 1 opakowanie

Kaszę jaglaną gotujemy na miękko. Warzywa i posiekaną pietruszkę układamy w salaterce. Podajemy z gorącą kaszą i tofu.

Sałata zielona mix z krewetkami
Mix sałat
Arugula
Koperek
Pomidor
Ogórek
Cytryna
Oliwa z oliwek
Krewetki surowe – 500 g
Czosnek

Warzywa myjemy i kroimy. Sałatę rozrywamy na kawałki. Krewetki podsmażamy na oliwie z oliwek. Dodajemy gorące do sałaki.

Źródło: Dzień Dobry TVN |
Artykuł sponsorowany
Co sądzisz o tym artykule?
70
6
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0