Przepisy kulinarne

Trufle Kościkiewiczów

Plotkowano, że na pewno się rozstaną. Jednak oni na przekór wszystkim są wciąż razem. Mało tego - doczekali się dwóch synów. W kuchni Dzień Dobry TVN Marek Kościkiewicz i Agata Kościkiewicz przygotowali dania z truflami.



Tagliatelle z masłem truflowym i czarną truflą
Składniki:
Makaron tagiatelle
masło
sól
płatki parmezanu
czarna trufla

Sposób wykonania:
Na patelni rozpuszczam domowej roboty masło truflowe, dodajemy ugotowany makaron tagliatelle. Delikatnie solimy. Wykładamy na talerz i posypujemy płatkami parmezanu i na zakończenie kroimy cienko czarną truflę.

Tłuczone carpaccio z polędwicy wołowej z płatkami parmezanu i czarną truflą
Składniki:
polędwica wołowa
parmezan
oliwa
sól
pieprz młotkowany,
ciabata
płatki czarnej trufli

Sposób przygotowania:
Plastry polędwicy rozbijamy na pergaminie na grubość kartki papieru a następnie wykładamy na schłodzony talerz, skrapiamy cytryną i oliwą, obsypujemy płatkami parmezanu doprawiamy sola i pieprzem. Na koniec kroimy czarną truflę.





Źródło: Dzień Dobry TVN |
Co sądzisz o tym artykule?
60
6
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0