Trufle Kościkiewiczów

Plotkowano, że na pewno się rozstaną. Jednak oni na przekór wszystkim są wciąż razem. Mało tego - doczekali się dwóch synów. W kuchni Dzień Dobry TVN Marek Kościkiewicz i Agata Kościkiewicz przygotowali dania z truflami.

Tagliatelle z masłem truflowym i czarną truflą

Składniki:

Makaron tagiatelle

masło

sól

płatki parmezanu

czarna trufla

Sposób wykonania:

Na patelni rozpuszczam domowej roboty masło truflowe, dodajemy ugotowany makaron tagliatelle. Delikatnie solimy. Wykładamy na talerz i posypujemy płatkami parmezanu i na zakończenie kroimy cienko czarną truflę.

Tłuczone carpaccio z polędwicy wołowej z płatkami parmezanu i czarną truflą

Składniki:

polędwica wołowa

parmezan

oliwa

sól

pieprz młotkowany,

ciabata

płatki czarnej trufli

Sposób przygotowania:

Plastry polędwicy rozbijamy na pergaminie na grubość kartki papieru a następnie wykładamy na schłodzony talerz, skrapiamy cytryną i oliwą, obsypujemy płatkami parmezanu doprawiamy sola i pieprzem. Na koniec kroimy czarną truflę.

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości