Przygotowanie: Zmiel mięso na najdrobniejszym oczku maszynki, wstaw do zamrażalnika na 10-15 minut. Wyjmij, wymieszaj z cebulą i czosnkiem. Nałóż do foremek, odwróć do góry nogami na talerz. Udekoruj kawiorem, szczypiorkiem i papryką. Sos: wymieszaj sos ostrygowy z olejem i chrzanem, schłódź podawaj jako dressing do tatara.
Łosoś ze skorupką z awokado
Składniki: 200 g świeżego fileta z łososia norweskiego 1 limonka (ze startą skórką) 100 g bulwy kopru włoskiego pokorojonej w kostkę sól, pieprz olej sos rybny 2 obrane awokado sól, pieprz
Przygotowanie: Pokrój łososia na 3 plastry tej samej grubości. Potem pokrój w paseczki i drobną kostkę. Skrop olejem, dodaj skórkę i koper włoski. Dopraw solą, pieprzem i sosem rybnym. Przed samym podaniem dodaj sok z limonki. Zmiksuj awokado, dopraw solą i pieprzem, podawaj na łososiu. Udekoruj ziołami i kostką z czerwonej papryki.